Clintonin tukijat uskovat suosikkiinsa: "Ei liian tulinen eikä liian hidas"

Yhdysvalloissa huomio on kääntynyt Floridaan, josta saattaa tulla Yhdysvaltain presidentinvaalin ratkaisija. Yle seuraa tänään demokraattien vaalitaistelun viime hetkiä. Näin kolme Hillary Clintonin kannattajaa arvioi ehdokkaansa vahvuuksia Mika Hentuselle.

Ulkomaat
Hillary Clinton kampanjatilaisuudessa.
Mika Hentunen / Yle

Presidentillä pitää olla kokemusta             

Jeff Mikkelson
Jeff Mikkelson.Mika Hentunen / Yle

”Donald Trumpin sivistys ei riitä presidentille. En usko, että liikemies pystyy johtamaan Yhdysvaltoja. Presidentillä pitää olla kokemusta politiikasta. Clintonilla on sitä 50 vuoden ajalta. Vähemmistöjen oikeudet ovat minulle tärkeä vaaliteema, sillä olen vammainen. Pelkään elämäni vaikeutuvan, jos republikaanit saavat vallan ja pääsevät yksityistämään terveydenhuoltoa lisää.” Jeff Mikkelson, sekatyöläinen, Pompano Beach, Florida.

Hillaryllä on ideoita maan kehittämiseksi                

Darryl Mingoito
Darryl MingoitoMika Hentunen / Yle

”Olen ollut työelämässä vasta muutaman vuoden. Uskon, että Clinton on tulevaisuuden kannalta paras valinta. Pidän hänen ideoistaan Yhdysvaltojen kehittämiseksi. Hänellä on myös sopiva temperamentti. Ei liian tulinen, mutta ei hidaskaan".

Darryl Mingoito, eläinlääkintäteknikko. Lake Worth, Florida

Äänestän tasa-arvon puolesta                      

Mae Fagan
Mae FaganMika Hentunen / Yle

” Minulle tasa-arvokysymykset ovat tärkeitä. Äänestän naista. Tärkeää on myös se, että presidentti välittää mustan yhteisön ongelmista. Työskentelin eläkeikään asti sosiaalityöntekijänä Floridassa ja tiedän hyvin, mitä eriarvoisuus tässä maassa tarkoittaa.”

Mae Fagan, eläkeläinen, entinen sosiaalityöntekijä. Deerfield Beach, Florida