Herätys: Luvassa viimaa ja pyryä, venäläisten kiinteistökauppoja ja Saara Aalto jatkaa edelleen

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Auto ajaa lumipyryssä.
Maanantaina Etelä-Suomessa pakkasen purevuutta lisää voimakas tuuli.Ismo Pekkarinen / AOP

FBI: Ei syytteitä Clintonille sähköpostijupakassa

FBI on kertonut, että tuoreessa Hillary Clintonin sähköpostitutkinnassa on päädytty samaan lopputulokseen kuin heinäkuussa. Tuolloin tutkinnassa todettiin Clintonin syyllistyneen varomattomuuteen, mutta virheitä ei katsottu niin vakaviksi, että niitä olisi viety oikeuteen.

Purevaa viimaa ja pyryä

Maanantaina on eteläisessä Suomessa luvassa purevaa viimaa ja lumipyryä. Ensiarvioiden mukaan maanantaille lupailtiin hyvinkin runsaita lumisateita, mutta sunnuntaina ennusteet hieman himmenivät. Katso päivän tarkempi sääennuste tästä linkistä.

Enimmillään lunta tulee ennusteiden mukaan alle 20 senttiä alkuviikon aikana ja paikalliset erot lumen määrässä voivat olla suuria. Pakkanen joka tapauksessa hyytää alkuviikolla, koska tuulesta on povattu jopa vaarallisen voimakasta eteläisimmässä Suomessa.

Suomen kiinteistöt kiinnostavat taas venäläisiä

Sauna järven rannalla.
Sanna Kähkönen / Yle

Venäläiset ovat palaamassa Suomen kiinteistömarkkinoille muutaman hiljaisen vuoden jälkeen. Kiinnostus ja kaupat ovat lisääntyneet viime aikoina Kaakkois-Suomessa. Kerromme maanantaina Yle Uutisissa pietarilaisesta Andrei Gorbovista, joka osti runsas viikko sitten vanhan rintamamiestalon Imatralta.

Presidentti avaa maanpuolustuskurssin

Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaiset pidetään Säätytalolla maanantaina kello 08.30 alkaen. Maanpuolustuskurssin avajaispuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg esittää tervehdyksen. Tilaisuutta voi seurata suorana Ylen verkossa.

Saara Aalto jatkaa X Factorissa

Saara Aalto.
Saara Aallon esitys 5. marraskuuta.Syco / Thames / Dymond/ AOP

Saara Aalto valittiin jälleen jatkoon Britannian X Factorissa. Nyt jäljellä kilpailussa on enää seitsemän laulajaa. MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Aalto on tehnyt myös managerointisopimuksen kansainvälisen Roar Global –toimiston kanssa.

Marokossa alkaa ilmastokokous

Lähes 200 maailman valtion edustajat kokoontuvat Marokon Marrakechiin ratkomaan ilmastonmuutoksen pysäyttämistä. Noin kaksi viikkoa kestävässä kokouksessa on tarkoitus sopia viime vuonna solmitun Pariisin ilmastosopimuksen täytäntöönpanosta. Historiallinen sopimus astui voimaan viime perjantaina.