1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Anneli Auer

Länsi-Savo: Anneli Auerin esiintymiset Mikkelissä perutaan – taustalla somekohu

Ulvilan murhamysteeristä tunnetuksi tulleen Anneli Auerin piti tulla markkinoimaan Mikkeliin kirjaansa. Mikkeliläiset ovat vastustaneet esiintymistä ankarasti, kertoo sanomalehti Länsi-Savo.

Anneli Auer
Anneli Auer
Anneli AuerJarno Kuusinen / AOP

Ulvilan murhatapauksesta tunnetuksi tulleen Anneli Auerin kaksi esiintymistä Mikkelissä on peruttu. Auerin piti tulla Mikkeliin markkinoimaan kirjaansa Murhalesken muistelmat kaupungin kirjastoon ja kauppakeskus Stellaan. Mikkeliläiset ovat kuitenkin olleet esiintymisistä hämmästyneitä, ja Auerin vierailu on herättänyt ankaraa vastustusta ja someraivoa. Moni on kysynyt, miten kaupunki voi antaa tilojaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun henkilön käyttöön.

Mikkelin kaupunki päätti perua esiintymisen kirjastossa saatuaan asiasta paljon yhteydenottoja. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka sanoo sanomalehti Länsi-Savossa, ettei kaupungin tehtävä ole antaa Auerin käyttöön tilaa, jonka pitäisi olla neutraali. Päiväkodit, koulut ja kirjastot halutaan pitää turvallisina paikkoina, Kuikka toteaa lehdessä.

Myös kaupunginjohtaja Timo Halonen toteaa, ettei turvallisuutta Auerin tilaisuuksissa pystytä takaamaan. Keskustelu on saanut Halosen mukaan uhkaavia piirteitä.

Osuuskauppa Suur-Savo perui niinikään Auerin esiintymisen tiloissaan. Aiemmin Auer on markkinoinut kirjaansa muun muassa Helsingin kirjamessuilla muutama päivä sitten.

Anneli Auer on tuomittu hovioikeudessa lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Korkein oikeus hylkäsi äskettäin Auerin tekemän purkuhakemuksen tuomiosta.

Korjattu 7.11. klo 8.35: Auer on saanut tuomion lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista hovioikeudessa, ei Korkeimmassa oikeudessa, kuten jutussa aiemmin sanottiin.