1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Maailman hauskin Leikola aamu-tv:ssä: Vitsit Suomen ja USA:n kulttuurieroista vetävät

Los Angelesista Aamu-tv:n sohvalle lennähtänyt Ismo Leikola on seurannut Yhdysvaltain presidentivaaleja lähinnä muiden stand up- koomikoiden suodattamina. Leikola puolestaan erottuu koomikoiden sakeasta joukosta Suomi-Yhdysvallat kultturierovitseillään.

Ylen aamu-tv: Ismo Leikola
Ylen aamu-tv: Ismo Leikola
Ismo Leikola Kuva: Yle

Maailman hauskimman ihmisen titteli vuonna 2014 avasi stand up-koomikko Ismo Leikolalle Yhdysvaltain markkinat.

– Kisan myötä Amerikka aukesi. En ollut koskaan aiemmin siellä keikkaillut. Meininki on innostava edelleen ja keikkojakin vähintään joka toinen päivä, Leikola kertoo Ylen aamu-tv:ssä.

Kilpailun järjestänyt komediaklubi Laugh Factory on auttanut Leikolaa keikkojen saamisessa alusta asti.

– Kova kilpailu siellä on. Tuntuu, että melkein kaikki maan koomikot asuvat Los Angelesissa tai New Yorkissa. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää lupaavalta se, että erotun muista.

Vähemmän kiiltävän pintasilauksen lisäksi Leikolan erottaa muista vitsien aihepiiri. Hän ei ole ottanut vitsiensä aiheeksi presidentinvaaleja.

– Kyllä sitäkin mietin. Joka toinen koomikko tekee kuitenkin melkein puolet setistään vaaleista, niin ajattelin, että en rupea niitä itse hämmentämään.

Vaaliuutisseuranta on sitten ollut sitäkin hauskempaa. Leikola kun kertoo aamu-tv:n haastattelussa pysyneensä käänteistä kärryillä kuuntelemalla klubeilla muiden koomikoiden vitsejä.

– Suomesta olen pystynyt kertomaan vertailemalla kulttuurieroja, esimerkiksi vertailemalla outoja lakeja. Siellä esimerkiksi autossa ei saa juoda kaljaa lainkaan, ei edes takapenkillä, mikä taas meillä on ykkösasia, Leikola valottaa.

Leikola pysyy Suomessa reilun kuukauden, sillä keikkojen lisäksi hän isännöi Suomessa pidettävää Laugh Factoryn seuraavaa Maailman hauskin ihminen-kisaa.

– Kisaan tulee osallistujia 20 maasta. Semifinaali pidetään Helsingissä ja finaali on Levillä, Leikola kertoo.

Maailman hauskin ihminen -kilpailu järjestetään Suomessa 4.-10. joulukuuta.