Hyppää sisältöön

Kirjava kissa seikkailee jälleen – Uusi lastenkirja houkuttelee lukijansa luontoon kuvien ja lorujen avulla

Torniolaisen kuvittajan Ilma-Sofia Kuismasen ja oululaisen loruilijan Lotta Kujanpään uusin lastenkirja Kirjavan kissan tutkimusretki on jo toinen yhteisteos – ensimmäinen myytiin loppuun.

Kuva: Laura Valta / Yle

Kirjavan kissan tutkimusretki on lastenkirja, jota on vaikea olla selailematta. Värikkäät kuvat ja oivaltavat lorut ovat kiehtovia ja houkuttelevat lukuhetkiin yhtä lailla lasta kuin aikuistakin.

Kyseessä on kuvittaja Ilma-Sofia Kuismasen ja loruilija Lotta Kujanpään toinen julkaistu lastenkirja, joka jatkaa ensimmäisen osan, Kirjavan kissan luontoretken viitoittamalla tiellä.

– Se on tämänkin kirjan pointtina, että saataisiin lapset pihalle tutkimaan, etsimään ja löytämään, Kuismanen kertoo.

Olisi hienoa, jos voisi vielä jatkaa näitä retkiä.

Ilma-Sofia Kuismanen

Suomen Kulttuurirahasto myönsi apurahaa Kirjavan kissan tutkimusretken tekemiseen, mikä oli kotiäitinä ja vapaana kuvataiteilijana ahertavalle Kuismaselle tervetullut lisä.

– Se oli aivan mahtava juttu. Koin, että olin sen puoli vuotta palkattuna työntekijänä tekemässä tätä kirjaa. Ja se oli myös itselle uusi juttu, että saa palkkaa tästä työstä. Ja opettavaista, koska oli tarkka aikataulu, jota piti noudattaa, Kuismanen kuvailee.

Kuva: Laura Valta / Yle

Kirjava kissa jatkaisi mieluusti retkeilyä

Kirjavan kissan luontoretkestä otettu tuhannen kirjan ensimmäinen painos on jo myyty loppuun, ja toista osaa lähti maailmalle samansuuruinen erä. Jos tekijöistä on kiinni, eivät kuvat ja lorut lopu tähän.

– Olisi hienoa, jos voisi vielä jatkaa näitä retkiä. Meillä on Lotan kanssa jo suunnitelmia mikä voisi olla seuraava retki. Apurahahakemukset on taas vetämässä, katsotaan nyt miten tässä käy, Kuismanen vihjaa.