Kouvolan vaihtoehto ennenaikaiselle eläkkeelle: valmennus vaikka uuteen ammattiin

Kouvola alkaa käyttää työvalmentajia, joiden avulla pyritään kehittämään työskentelyolosuhteita tai muokkaamaan työtehtävää. Yhtenä vaihtoehtona on jopa kokonaan uuden ammatin löytäminen.

Kouvola
Mies työntää lumilinkoa.
Henrietta Hassinen / Yle

Kouvolan kaupunki haluaa pitää pitkään sairauslomalla olleet työntekijänsä työelämässä henkilökohtaisen valmennuksen avulla.

Kaupunki etsii kilpailutuksella parhaillaan asiantuntijoita, jotka yhdessä työntekijän kanssa kartoittaisivat keinoja työssä jatkamiseen. Tavoitteena on löytää vaihtoehtoja pitkän sairausloman jatkumiselle tai työkyvyttömyyseläkkeelle.

Valmentajan avulla pyritään esimerkiksi kehittämään työskentelyolosuhteita tai muokkaamaan työtehtävää. Yhtenä vaihtoehtona on jopa kokonaan uuden ammatin löytäminen.

Kouvolan valmennus on pilottihanke, joka on saanut kunta-alan eläkeasioista vastaavalta Kevalta työelämän kehittämisrahaa. Keva seuraa valmennuksen tuloksia, joiden toivotaan vähentävän ennenaikaiselle eläkkeelle siirtyvien määrää.

Henkilöstöjohtaja Päivi Karhun mukaan valmennukset pyritään aloittamaan heti ensi vuoden alussa.

– Valmentaja ryhtyisi yhteistyöhön työntekijän kanssa silloin, kun työhönpaluu ei näytä onnistuvan kaupungin omilla toimenpiteillä.

Karhun mukaan on sekä työnantajan että työntekijän etu, että henkilö pystyy palaamaan sairauslomalta työhön ja jatkamaan työssä mahdollisimman pitkään.

– Mikäli se edellyttää kokonaan uuden ammatin oppimista, kaupunki haluaa kannustaa ja tukea tämänkin tavoitteen saavuttamisessa, Päivi Karhu toteaa.