Amerikkalaiset käyvät vaaliuurnille – voittaako Clinton vai Trump?

Kun ensimmäisten vaalipaikkojen avautumiseen oli noin seitsemän tuntia, Clinton näyttää johtavan mielipidemittauksia muutamalla prosenttiyksiköllä.

USA:n presidentinvaali
Ennakkoäänestyspaikka Washingtonissa.
Jim lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltojen kuukausia jatkunut jännitysnäytelmä lähenee loppuaan, kun amerikkalaiset äänestävät itselleen uuden presidentin.

Ehdokkaina on kaksi vihattua ehdokasta – demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump. Clintonin etumatka Trumpiin oli hieman ennen Suomen aikaa puoltayötä hieman alle kolme prosenttiyksikköä. Clintonia kannatti reilut 47 prosenttia ja Trumpia runsaat 44 prosenttia vastaajista.

Luku on RealClearPolitics-sivuston (siirryt toiseen palveluun) laskema amerikkalaisten mielipidetiedustelujen keskiarvo.

Yle seuraa vaalien etenemistä televisiossa, radiossa ja verkossa. Tulosaamun erikoislähetys alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 2.45. Lisäksi tuloksen kehittymistä seurataan Yle Uutisten verkkosivuilla reaaliaikaisesti kello 2 alkaen.

Yöradio puolestaan virittäytyy vaalitunnelmiin kello 23 alkaen ja siirtyy seuraamaan vaalien erikoislähetystä aamulla kello 2.45.