1. yle.fi
  2. Uutiset

Myllykoskelaisfutis palaa aikuisten kilpasarjoihin

MYPA saa edustusjoukkueen Kaakon kolmoseen, kun Inkeroisten Purhan sarjapaikka siirtyy myllykoskelaisille.

Kouvola
Jalkapalloilija ja pallo stadionin nurmella.
Juha Korhonen / Yle

MYPA Juniorit ry saa edustusjoukkueen jalkapallon miesten kolmoseen. Inkeroisten Purhan sarjapaikka Kaakon kolmosessa siirtyy MYPA:lle ensi kaudesta alkaen. Palloliiton Kaakkois-Suomen piirihallitus hyväksyi asian maanantaina.

Sarjapaikan siirto tapahtuu Purhan aloitteesta. Purhalla on ollut omasta takaa pulaa motivoituneista pelaajista ja muista tekijöistä joukkueen ympärillä. Seurat tekivät jo päättyneellä kaudella tiiviisti yhteistyötä edustusjoukkueen parissa.

– Tärkeintä on, että Kouvolan alueen seuroilla säilyy kolmosen paikka, jossa junioreista aikuisuuteen siirtyvät pelaajat saavat tarpeeksi tasokkaan valmennuksen sekä mielekkään sarjatason, Purhan puheenjohtaja Reijo Räästi toteaa seurojen yhteisessä tiedotteessa.

MYPA:n puheenjohtajan Pekka Kolehmaisen mukaan siirto on luonnollinen jatko yhteistyölle. Hän myös huomauttaa, että joukkue vain tavallaan vaihtaa nimeä.

– Haluamme myös palauttaa perinteet paikkakunnalle. Tuleehan ensi vuonna 70 vuotta täyteen jalkapalloseuran perustamisesta Myllykoskella, Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

MYPAn tavoitteena on, että edustusjoukkueen toiminta on ammattimaista, urheilullista, sitouttavaa ja lähellä junioritoimintaa. Samalla edustusjoukkue täydentää seuran ja Kouvolan juoniorijalkapalloilun KJP:n pelaajaputken.

MYPA etsii myös uusia pelaajia edustusjoukkueeseen ja järjestää marraskuun lopulla avoimia harjoituksia kaikille halukkaille.

Uusi edustusjoukkue aloittaa harjoituskautensa heti vuodenvaihteen jälkeen. Inkeroisten Purha puolestaan jatkaa toisella joukkueellaan viitosdivarissa.

Lue seuraavaksi