1. yle.fi
  2. Uutiset

Trumpin tukijat tyytyväisiä: "Liikemies on maksanut kampanjansa itse"

Republikaanien Donald Trump on kampanjoinut vimmatusti saadakseen amerikkalaisia konservatiiveja vaaliuurnille. Tässä kolmen Trumpin kannattajan perustelut sille, miksi he äänestävät tänään liikemiestä ja mediapersoonaa. Amerikkalaisia tapasi Miamissa Mika Hentunen.

USA:n presidentinvaali
Melanie de Marchessa, poika Dexter ja Robin de Marchessa.
Melanie de Marchessa, poika Dexter ja Robin de Marchessa.Mika Hentunen / Yle

”En vain pidä Hillarysta. Häneen yhdistyy niin paljon negatiivisia asioita viime vuosikymmeniltä. Emmeköhän ole kansakuntanakin ole jo saaneet tarpeeksi Clintoneista. Minulle rajaturvallisuus on tärkeä vaaliteema sekä verotus. Veroja ei saa nostaa.”

Melanie de Marchessa, joogaopettaja

Angelo Paloumbis (oik.) ja tytär Francis sekä vaimo Giovanna.
Angelo Paloumbis (oik.) ja tytär Francis sekä vaimo Giovanna.Mika Hentunen / Yle

”En pidä Hillarysta. Vain liikemies pystyy kehittämään Yhdysvaltoja. United Corporation of American johtamiseen Trumpilla on eniten asiantuntemusta. Tarvitsemme muutenkin tuoreita voimia maan johtoon.

Clinton edustaa vanhaa valtaa. Olen tullut Yhdysvaltoihin siirtolaisena Kreikasta ja arvostan Trumpin kaltaista oma-aloitteisuutta ja yrittäjyyttä. Trump on maksanut kampanjastaankin suurimman osan itse. Tärkeää on myös laittoman maahantulon tyrehdyttäminen. Entinen kotimaani kamppailee hallitsemattoman pakolaiskriisin kanssa.”

Angelo Paloumbis, eläkkeellä oleva entinen rakennustarkastaja

Robert Sahland
Robert Sahland.Mika Hentunen / Yle

”Hillary ei saa asioita aikaiseksi. Trump on oikea mies presidentinvirkaan tällä hetkellä. Hän pystyy tekemään Amerikasta taas mahtavan niin kuin se joskus aiemmin oli.”

Robert Sahland, metromekaanikko, New York

Yle seuraa vaaleja kattavasti, tutustu tarjontaamme täältä. Vaaleja voit seurata myös uudistuneessa Yle Uutisvahdissa, lataa sovellus puhelimeesi täältä.

Lue seuraavaksi