Pääministerin vaimo Linnan juhliin rovaniemeläisessä iltapuvussa

Tämän vuoden Linnan juhlilla nähdään pohjoista designia.

muoti
Anni Alatalo.
Anni Alatalo.Rovaniemen Kehitys Oy

Rovaniemeläiset ompelijat tekevät tämän vuoden Linnan juhliin iltapuvun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puolisolle Minna-Maaria Sipilälle. Samat tekijät ompelevat iltapuvut myös lappilaisille kansanedustajille, Katri Kulmunille (kesk.) ja Johanna Ojala-Niemelälle (sd.).

– Jokainen puku on tilaajansa näköinen. Suunnittelun lähtökohtana on ollut puvun kantaja ja hänen omat toiveensa. Olemme ottaneet huomion naisten parhaat puolet, joita olemme pyrkineet korostamaan, Linnan juhlien pukutiimin vetäjä Anni Alatalo Arktisista ompelijoista sanoo tiedotteessa.

Alatalo ei vielä paljasta pukujen yksityiskohtia, mutta kertoo että pukujen värimaailmaa ja suunnittelua on inspiroinut kantajansa lisäksi pohjoisen Suomen luonto, värit, valot ja raikkaus. Minna-Maaria Sipilän silkkipukua kuvaillaan ilmavaksi, kevyeksi ja valoisaksi. Katrin puku puolestaan on selvästi ruskan inspiroima.

Pukujen suunnittelu ja tekeminen on aloitettu hyvissä ajoin kesällä ja alkusyksystä kiireisten aikataulujen ja pitkien välimatkojen vuoksi.

Ompelijapooli

Juhlapukujen toteutuksesta vastaa Rovaniemellä toimiva Arktiset ompelijat, joka on kolmisen vuotta toiminut, ammattiompelijoista koostuva ompelijapooli. Ompelijoiden yhteiset liiketilat löytyvät Rovaniemen keskustasta. Ompelimossa toimii sekä pidempään toimineita että tuoreempia yrittäjiä.

Suunnittelusta on vastannut Arktisten ompelijoiden vaatesuunnittelijat Eeva-Marja Palola ja Laura Rusanen. Sodankyläläislähtöinen Eeva-Marja on aiemmin tänä vuonna menestynyt Nesteen Elle-lehden kanssa yhteistyössä järjestetyssä työvaatteiden suunnittelukilpailussa sijoittuen kovatasoisessa kilpailuissa finaaliin. Lisäksi Palola suunnittelee omaa Revontuli- korusarjaa.

Oululaislähtöinen Laura Rusanen on työskennellyt useiden puvustusproduktioiden parissa ja tullut tunnetuksi 1dress365days-mekkoprojektistaan. Lauran käsialaa on myös Katri Kulmunin puvun digiprintti.

Molemmat suunnittelijat opiskelevat sekä Lapin yliopistossa vaatesuunnittelijoiksi että Lapin ammattiopistossa vaatetusompelijoiksi.