1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja huolissaan venäläisten maakaupoista: "Uhkakuvia pitää tuoda kansan tietoisuuteen"

Perussuomalaisten Rami Lehto jakaa kansalaisten huolen Venäjän maakauppojen vaikutuksesta Suomen turvallisuuteen. Hän toivoo aiheesta keskustelua.

Lahti
Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto
Perussuomalaisten kansanedustaja Rami LehtoYle

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto on huolissaan venäläisten maakaupoista. Hän kirjoitti Etelä-Suomen Sanomien Vierailija-palstalla viikonloppuna, että "venäläiset sijoittavat tunnuksettomia sotilaitaan maahamme ja ovat ostaneet kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeiltä alueilta, niin kiinteistöjä kuin maa-alueita, myös sotilaallisiin tarkoituksiin".

Suojelupoliisin hallintovaliokunnalle antamassa lausunnossa ei suoraan mainita Venäjää eikä sanota, että maassa olisi jo tunnuksettomia sotilaita.

– Rivien välistä minä luen toisin. Jos ei olla sinisilmäisiä, niin pitää uskoa, että heitä on jo täällä. Jos katsotaan, että riskit ovat liian suuria, pitää mennä pakkolunastuksiin.

Lehto kuitenkin myöntää, että hänellä ei ole faktatietoa asiasta. Hän kuitenkin epäilee vahvasti.

– Uhkakuvia pitää tuoda kansan tietoisuuteen. Ja kansakin tietää. Toreilla tulee paljon huolestunutta kansaa juttelemaan tästä tilanteesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto oli Yle Lahden haastateltavana Kansanedustajakierroksella 7.11.2016.

"Nyt meihin luotetaan taas"

Perussuomalaisten lahtelainen kansanedustaja Rami Lehto ei usko, että puolueen kannatus on niin alhaalla kuin gallupit osoittavat.

– Toreilla ihmisten kanssa pääsee hyvin käsitykseen siitä, mikä meidän kannatus nyt on. Huomasin vuodenvaihteessa, että kannatuksemme on alhaalla, mutta nyt meihin luotetaan taas.

Lehdon mukaan ihmiset eivät tiedä, mitä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan.

– Osa meidän liikkuvista äänestäjistä on ollut pettyneitä siitä, että hallituksessa ei heti mitään tapahtunutkaan niitä, mitä luvattiin. Olen yrittänyt sanoa kansalle, että kaikki tapahtuu todella hitaasti.

Nykyinen hallitus on tiukentanut maahanmuuttopolitiikkaa, mutta Lehdon mielestä ei tarpeeksi.

– Siinä on vielä monia ongelmia. Esimerkiksi se, miten paperittomat saataisiin kotiutettua kotimaihinsa. Heidät pitäisi laittaa johonkin tiettyyn paikkaan odottamaan sitä, että heidät saadaan palautettua. On riski, että he alkavat tehdä rikoksia elättääkseen itsensä, sanoo Lehto.

Lue seuraavaksi