Otanmäen taposta ja ryöstöistä syytteet kahdelle turvapaikanhakijalle

Kahdelle irakilaiselle miehelle vaaditaan rangaistusta taposta, törkeästä ryöstöstä, ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta.

Kajaani
Kynttilöitä ja kukkia surmapaikalla.
Uhria muistettiin kynttilöin ja kukin Otanmäessä.Jonna Karjalainen / Yle

Kajaanin Otanmäessä tapahtuneista rikoksista on nostettu syytteet kahta irakilaista turvapaikanhakijaa vastaan. Miehille vaaditaan rangaistusta taposta, törkeästä ryöstöstä, ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta. Oikeudenkäynti pidetään 22. marraskuuta Kajaanissa.

Tarkkoja rangaistusvaatimuksia ei ole esitetty, mutta vähimmäisrangaistus taposta on kahdeksan vuotta vankeutta.

Kainuun käräjäoikeus määräsi molemmat epäillyt vangittaviksi todennäköisin syin 14. syyskuuta. Epäillyistä vuonna 1988 syntynyt mies vastusti vangitsemista. Vuonna 1997 syntynyt mies ei vastustanut vangitsemista.

Otanmäessä löytyi sunnuntaina 11. syyskuuta aamulla Vuorimiehentien varrelta kuollut, vuonna 1964 syntynyt otanmäkeläinen mies. Lisäksi sunnuntaiyönä ryöstettiin Uunimiehentiellä 1975 syntynyt otanmäkeläinen mies.

Kuolemaan johtaneessa tapauksessa miestä on poliisin mukaan lyöty nyrkillä ja veitsellä sekä potkittu. Mieheltä anastettiin matkapuhelin ja pankkikortteja. Uhrin epäillään kuolleen saamiinsa vammoihin.

Toisessa tapauksessa uhria oli kuristettu ja hänet oli kaadettu maahan. Mieheltä anastettiin matkapuhelin ja vähäinen määrä rahaa.