Nokian nimissä valmistettu Android-puhelin ei ehdi enää pukinkonttiin

Nokia sopi viime keväänä HMD global –nimisen yhtiön kanssa, että HMD saa alkaa käyttää Nokian tavaramerkkiä puhelimissa ja tableteissa. Uudet tuotteet antavat edelleen odottaa.

Matkapuhelimet ja mobiililaitteet
Nainen kokeilee uutta Samsung Galaxy Note 4 -puhelinta Bangkokin messuilla 13. lokakuuta 2014.
Nainen kokeilee älypuhelinta messuilla Bangkokissa.Narong Sangkak / EPA

Uusia Nokia–kännyköitä on odotettu markkinoille jo jouluksi. Tuotejulkistusta ei ole kuitenkaan kuulunut.

HMD ei halunnut kommentoida tuotejulkistusten ajankohtia.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, etteivät uudet Nokia–merkkiset puhelimet ennätä enää millään ilveellä joulumarkkinoille. Ylen keräämien tietojen mukaan yksikään suurista puhelinoperaattoreista ei ole saanut pienintäkään vihjettä uuden tai uusien nokialaisten tuotejulkistuksesta.

Toki tulevista lanseerauksista ei ole tapana huudella kovin paljon etukäteen, sillä se vesittäisi koko homman. Yllätys puolestaan lisää julkisuutta.

Todennäköisesti uudet puhelimet esitellään vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Käyttöjärjestelmänä Android

Suomen tai ylipäätään Euroopan joulumarkkinoille uudet Nokia–puhelimet eivät ehdi jo pelkästään senkään takia, että viranomaishyväksyntöjä tuskin ehdittäisiin saada.

Puhelinbisneksessä oleville ei ole tihkunut tietoa siitä, missä vaiheessa Nokia–puhelinten tuotekehitys etenee. Käyttöjärjestelmänä on kuitenkin Android kuten kaikilla volyymivalmistajilla Applea lukuunottamatta.

Nokian matkapuhelimet ovat olleet maailman halutuimpien ja tunnetuimpien brändien kärkijoukossa, vaikka Nokia-puhelimia ei ole enää edes ollut saatavilla. Erityisen haluttuja nokialaiset ovat olleet kehittyvillä markkinoilla kuten Intiassa.

Nokian parhaat palat mukaan 

Markkinoilla pidetäänkin täysin mahdollisena, ettei HMD edes yritä länsimaisille puhelintiskeille. Länsimaissa etenkin kalliiden premium–laitteiden myynnin uskotaan olevan nousussa.

HMD on aiemmin kehaissut yhdistävänsä Nokia–laitteiden tutut kulmakivet kuten laadun, designin ja innovaation.

HMD saa sopimuksen mukaan käyttää maailmanlaajuisesti Nokian tavaramerkkiä matkapuhelimissa, älypuhelimissa ja tableteissa seuraavan vuosikymmenen ajan. Yhtiön palveluksessa on kokeneita Nokian entisiä pomoja.