Hyppää sisältöön

Kantelut Lindtmanin listoista kuivuivat kasaan: "Ei kuulu toimivaltaan"

SDP:n ryhmäjohtajan Antti Lindtmanin puhujalistoista tehdyt kantelut oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle eivät johda toimenpiteisiin.

Antti Lindtman Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

Sekä oikeuskansleri että eduskunnan oikeusasiamies ilmoittavat, että SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin menettelytapojen puiminen ei kuulu niiden tehtäviin.

Kyse oli Lindtmanin eduskunnan puhemiehistölle laatimista listoista, joiden perusteella SDP:n kansanedustajille olisi pitänyt jakaa puheenvuoroja. Listoista oli tehty oikeuskanslerille kaksi ja oikeusasiamiehelle kolme kantelua, joiden takana oli yksityishenkilöitä sekä perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen.

Oikeuskansleri vastasi kantelijoille tiistaina, että kansanedustajien toiminnan valvonta ei kuulu oikeuskanslerin tehtäviin ja toimivaltaan.

Eduskunnan oikeusasiamies ilmoitti jo viime viikolla, että oikeusasiamies voi tutkia vain viranomaisten, virkamiesten ja muiden julkista tehtävää hoitavien menettelyä. Sen sijaan oikeusasiamiehellä ei lain mukaan ole toimivaltaa puuttua eduskunnan käytäntöihin.

.
.