Trumpin kampanjaväki aloitti vilppisyyttelyn

Republikaaniehdokkaan kampanjaväki syyttää Las Vegasissa sijaitsevan piirikunnan vaaliviranomaisia vilpistä ennakkoäänestyksen yhteydessä.

USA:n presidentinvaali
Donald Trump
Joe Raedle / EPA

Ensimmäiset äänestyspaikat eivät ole ehtineet vielä sulkeutua Yhdysvalloissa, kun republikaaniehdokas Donald Trumpin kampanjaväki on aloittanut syytökset vaalivilpistä.

Trumpin kampanjaväki on haastanut Las Vegasissa sijaitsevan Clarkin piirikunnan vaaliviranomaiset oikeuteen ennakkoäänestyspaikan sulkemisajan ylittämisen vuoksi. Paikkaa pidettiin auki yli sulkemisajan, koska ihmisiä oli vielä jonossa odottamassa vuoroaan.

Trumpin taustajoukkojen mukaan vaaliviranomaiset toimivat tietoisesti demokraattien kannattajien kanssa pitääkseen äänestyspaikan auki ja vääristäkseen vaalitulosta.

Kampanjaväki vaatii, että Las Vegasin piirikunnan ennakkoääniä ei saa yhdistää varsinaisen vaalipäivän ääniin.

Oikeusistuin Nevadan osavaltiossa on hylännyt pikaisesti Trumpin kampanjan kanteen. Sitä ei oteta varsinaiseen oikeuskäsittelyyn.

Trump on lisäksi vihjannut Fox-uutiskanavan haastattelussa, että useilla äänestyspaikoilla on ollut teknisiä ongelmia, joiden vuoksi useat republikaaneille tarkoitetut äänet ovat muuttuneet ääniksi demokraateille.

Trump on pitkin kampanjaansa syyttänyt vaalijärjestelmää vilpilliseksi.

Yle seuraa vaaleja kattavasti, tutustu tarjontaamme täältä. Uudistuneella Uutisvahdilla voit tilata ilmoitukset kaikista vaaliuutisista kännykkääsi, lataa sovellus puhelimeesi täältä.

Lähteet: Reuters