Hyppää sisältöön

Reutersin kysely äänestäjille: Yhdysvallat otettava takaisin rikkailta ja vaikutusvaltaisilta

Yhdysvaltalaiset ovat huolissaan maansa tilanteesta ja toivovat Yhdysvalloille voimakasta johtajaa, kertoo uutistoimisto Reutersin teettämä mielipidetiedustelu.

Äänestäjät täyttämässä äänestyslippuja Manhattanilla 8. marraskuuta. Kuva: Jason Szenes / EPA

Tutkimusyhtiö Ipsosin Reutersille toteuttamassa kyselyssä 75 prosenttia vastaajista kokee Yhdysvaltojen tarvitsevan voimakasta johtajaa, joka ottaa maan takaisin rikkailta ja vaikutusvaltaisilta tahoilta.

Lähes saman verran, 72 prosenttia, oli sitä mieltä, että Yhdysvaltain talous hyödyttää vain rikkaita  ja vaikutusvaltaisia tahoja. Vastaajista 68 prosenttia kokee, etteivät perinteiset puolueet tai politiikot ota heitä huomioon.

Epätietoisuutta tulevasta

Vaalipäivän kyselyssä vastaajat olivat epätietoisia Yhdysvaltain tulevaisuudesta. Lähes 60 prosenttia kertoo olevansa yhä enemmän kummissaan siitä, millaiseksi Yhdysvallat on tullut.

Vastaajista 54 prosenttia kokee, että Yhdysvalloissa on yhä vaikeampaa tulla toimeen.

Kyselyssä yllättäen 76 prosenttia oli sitä mieltä, että valtamedia on kiinnostuneempi rahasta kuin totuuden kertomisesta.

Reuters/Ipsosin kysely haastatteli presidentinvaalien äänestyspäivänä yli 10 000 äänestämässä käynyttä amerikkalaista kaikissa osavaltioissa.

Lähteet: Reuters

Yle seuraa Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskentaa hetki hetkeltä.