1. yle.fi
  2. Uutiset

Tärkeän Floridan ääniä lasketaan yhä – Kisa vaa'ankieliosavaltion äänistä ennakoitua tiukempi

Latinot äänestivät Floridassa aavistuksen edellisiä vaaleja vilkkaammin.

USA:n presidentinvaali
Trumpin kannattajia
Donald Trumpia kannattavat Diana Isaac, Dario Jimenez ja Osiris Register osoittivat tukeaan Floridan Casselberryssä.Scott A. Miller / EPA

Kisa äänistä vaalien kannalta tärkeässä Floridan osavaltiossa on tiukka.

Floridan vaalitulosta jännittyneenä odottava uutiskanava CNN:n asiantuntijaraati (siirryt toiseen palveluun) pitää äänten laskentaa tiukempana kuin oli odotettu. Kun Floridan äänistä 94 prosenttia oli hieman ennen puolta viittä laskettu, oli republikaanien Donald Trump voitolla.

– Trumpilla menee käsittämättömän hyvin, totesi kanavan konkariankkuri Wolf Blitzer.

CNN:n mukaan Floridan latinoäänestäjien äänestysprosentti näyttää nousseen aavistuksen edellisistä vaaleista. Floridan afroamerikkalaisten asukkaiden äänestysprosentti sen sijaan on selvästi edellisiä vaaleja korkeampi.

Ylen tuloslähetyksen vieraana oleva ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola arvioi, että tällä hetkellä selvillä oleva vaalitulos näyttää Donald Trumpille paremmalta kuin alunperin odotettiin.

Yle seuraa vaalitulosta hetki hetkeltä.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan ja Ylen entinen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Reijo Lindroos kertoivat etukäteen, että latinoiden äänestysvilkkaus voi ratkaista vaalit.

Lue seuraavaksi