Uudet suklaalinjat valmistuvat Suomussalmella – "Tulevaisuuden tavoitteena on lisätä vientiä"

Suomussalmella toimivan Finlandia Candyn karkkitehtaan tuotantoa lisätään. Tehtaalla otetaan vuodenvaihteeseen mennessä käyttöön uudet suklaalinjat ja muitakin uudistuksia.

Suomussalmi
Namellin minttusuklaarakeita.
Namellin minttusuklaarakeita.Hanne Kinnunen / Yle

Lakritsinapeistaan ja Pohjanmaan pastilleista tunnettu Namelli on nimenä enää vain muisto. Uusi omistaja Finlandia Candy on tehty Suomussalmen tehtaalla uudistuksia, jotka otetaan käyttöön vielä tämän vuoden puolella.

– Olemme rakentaneet uusia suklaalinjoja, lisäämme tuotantoa ja vahvistamme tehtaan teknistä valmiutta. Jo keväällä saimme valmiiksi laatusertifioinnin. Investointiohjelma on loppusuoralla ja odotamme kaiken valmistuvan vuodenvaihteeseen mennessä. Ensi vuonna panostamme tehokkaaseen tuotantoon ja jatkamme voimakkaasti tuotteiden ja brändimme kehitystyötä, kertoo myyntijohtaja Jari Puonti.

Finlandia on ottanut tuotteissa käyttöön uusia makuja. Yhtiö on lanseerannut uudet Pohjanmaan pastillin maut, jotka ovat anis ja salmiakki. Suomussalmella tehdyissä suklaarakeissa on kehitelty myös uusia makuja.

– Uudet tuotteet tulevat joulumarkkinoille ja myöhemmin myös päivittäisvalikoimaan. Kehitystyö on käynnissä ja sen on tarkoitus olla jatkuvaa, sanoo Puonti.

Tavoitteena lisätä vientiä

Tämän vuoden alussa Finlandia Candy osti Suomussalmella toimivan ja vuosi sitten konkurssiin menneen Namellin makeistehtaan. Finlandia Candy on Finnsweet-konsernin tytäryhtiö, jolla on makeistehdas Suomussalmen lisäksi myös Pöytyän Riihikoskella.

Suomussalmen tehtaan hankinta merkitsi Finlandia Candylle nopeaa tuotevalikoiman laajenemista.

– Suomussalmen tehtaan hankinta oli looginen jatke Finnsweet-konsernin strategiaan, jonka tavoitteena on kasvaa merkittäväksi ja laadukkaaksi kotimaiseksi makeisvalmistajaksi. Olemme jatkaneet olemassa olevien suklaarae- ja pastillituotteiden kehittämistä ja tuotevalikoiman laajentamista, sanoo myyntijohtaja Jari Puonti.

Kehitystyö on käynnissä ja sen on tarkoitus olla jatkuvaa.

Jari Puonti

Entisen Namellin tehtaan rooli on olla juuri pastilli- ja suklaaraetuotannon edelläkävijä.

– Tulevaisuuden tavoitteena on lisätä vientiä, unohtamatta ammentaa inspiraatiota Suomussalmen kauniista luonnosta ja maisemasta, kertoo Puonti.