MuSa kiinnostunut PK-35:lta vapautuvasta Ykkösen sarjapaikasta

PK-35 putosi syksyn päätteeksi Ykköseen mutta ei pysty ottamaan sarjapaikkaa vastaan. Siksi tilalle valitaan uusi joukkue.

Pori
Gnistanin pelaaja tavoittelee palloa MuSan pelaajalta Kakkosen nousukarsintaottelussa Porissa Musan kentällä 8.10.
MuSa karsi noususta Ykköseen Helsingin Gnistanin kanssa.Päivi Meritähti / Yle

Porilainen Musan Salama aikoo hakea sarjapaikkaa jalkapallon Ykkösestä. Paikka tulee tarjolle vantaalaisen PK-35:n ajauduttua konkurssiin.

PK-35 putosi kauden päätteeksi liigasta Ykköseen, mutta se ei pysty jatkamaan edustusjoukkueen toimintaa. Nyt Suomen Palloliitto täyttää Ykkösessä vapautunutta sarjapaikkaa. Mahdollisuus nousta Ykköseen on MuSalle mieluinen tieto.

– Työryhmämme on ryhtynyt tekemään lisenssihakemusta Ykköseen. Se on Musan Salamallekin haaste, koska hakemusta ei voi tehdä vasemmalla kädellä. Hakemus on jätettävä tämän kuun aikana, ja sarjapaikan täyttäminen varmistuu tammikuun alussa, MuSa:n hallituksen puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila sanoo.

Olosuhteissa ongelmia?

MuSan kanssa paikasta kisaa Oulun Palloseura. OPS on MuSaa edellä hakemuksen käsittelyssä, sillä OPS voitti Kakkosen oman lohkonsa kesällä mutta hävisi Espoon Hongalle karsinnoissa. MuSa tuli lohkossaan toiseksi ja hävisi nousukarsinnoissa Helsingin Gnistanille.

MuSan nousulle saattavat asettaa ongelmia olosuhteet. Musan kentällä ei ole valaistusta eivätkä kentän katsomot täytä kaikkia Palloliiton toiveita. MuSa ei halua siirtyä pelaamaan Porin stadionille.

Tulevan kauden valmentajasta ei ole vielä tehty sopimuksia. MuSan Mattila toivoo, että Matti Santahuhdan kanssa päästään jatkosopimukseen.