Anjalan koululaisten vanhemmat haaveilevat KSAO:n tiloista

Anjalan koulun väistötilat Anjalankosken entisessä lukiossa Inkeroisissa ovat vanhempaintoimikunnan mielestä liian ahtaat. Tilanahtaus aiheuttaa vanhempien mukaan ongelmia muun muassa ruokailuun.

Kouvola
anjala koulu väistötilat inkeroinen
Anjalan koulun oppilaita jonottamassa bussikuljetukseen väistötiloihin.Minna Heikura / Yle

Anjalassa elätellään haaveita Kouvolan seudun ammattiopiston luonnonvara-alalta mahdollisesti vapautuvien tilojen saamisesta Anjalan koulun käyttöön. Tilat ovat kaupungin omistamat.

Tällä hetkellä Anjalan koulun väistötilat ovat Anjalankosken entisessä lukiossa Inkeroisissa. Vanhempaintoimikunnan mukaan tilanahtaus Inkeroisissa aiheuttaa ongelmia muun muassa ruokailuun.

Lasten ja nuorten palvelujen johtajan Ismo Korhosen mukaan yksittäisen koulun ja väistötilojen sijaan Kouvolassa tarkastellaan tällä hetkellä koko kouluverkkoa. Ammattiopiston tilojen tuleva käyttö on hänen mukaansa myös ollut esillä.

– Luonnonvara-alan käytössä Anjalassa olevat tilat ovat niin vanhoja, että ne eivät mielestäni enää sovellu pysyvään koulukäyttöön, Ismo Korhonen arvioi.

Luonnonvara-alan opetus Anjalassa on lopettamisuhan alainen. Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta miettii ensi viikolla Kouvolan seudun ammattiopiston tulevaa opetustarjontaa.