Kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa: Risten koulun lakkautus uudestaan esille Kokemäellä

Kaupunginhallitus päätti äskettäin, että se ei hyväksy Risten Koulun sulkemista. Kaupunginjohtaja Reijo Siltala tuo asian uudestaan päätöslistalle.

Riste, Kokemäki
Kokemäki-kyltti
Yle

Kokemäen Risten koulun lakkautus oli äskettäin esillä kaupunginhallituksessa, mutta poliitikot eivät suostuneet viemään kaupunginjohtajan esitystä eteenpäin. Nyt kaupunginjohtaja Reijo Siltala tuo asian uudestaan päätettäväksi.

Siltalan mukaan kaupunginhallitus on ylittänyt toimivaltansa päättäessään, että se ei vie Risten koulun lakkautusta eteenpäin. Hänen mukaansa asia on vietävä kaupunginvaltuuston päätettäväksi, koska valtuusto on aiemmin tehnyt periaatelinjauksen koulun sulkemisesta säästöohjelmassaan.

Asia tulee kaupunginhallituksen päätettäväksi maanantaina. Myös tilintarkastaja tukee kaupunginjohtajan käsitystä omassa lausunnossaan. Kaupunginhallitus teki aiemman päätöksensä äänestämällä luvuin 5–3.

Oppilasmäärä laskee

Risten koulussa on ennusteen mukaan vuonna 2019 alle 30 oppilasta ja vuoteen 2023 mennessä oppilasmäärä laskee entisestään. Lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirrettäisiin Tulkkilan kouluun.

Risten koulun vuosikustannukset ovat noin 250 000 euroa. Lakkautus toisi virkamiesten mukaan noin 100 000 euroa. Koulun säilyttämisen puolesta on jätetty adressi, jonka on allekirjoittanut 132 ihmistä.

Kokemäki on viime vuosina karsinut kouluverkkoaan. Viime lukuvuoden jälkeen lakkautettiin Peipohjan ja Korkeaojan koulut.