Trumpin 2011 tavannut suomalainen toimitusjohtaja: Hän oli valpas, kiinnostunut ja jopa lämmin

Amcham Finlandin toimitusjohtaja Kristiina Helenius tapasi Donald Trumpin vuonna 2011 Valkoisen talon Correspondents' Dinner -tapahtumassa.

USA:n presidentinvaali
Kristiina Helenius ja Donald Trump.
Kristiina Helenius ja Donald Trump.Rick Dunham

Bisnesverkosto Amcham Finlandin toimitusjohtaja Kristiina Helenius on yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka ovat tavanneet liikemies Donald Trumpin henkilökohtaisesti.

Helenius tapasi Trumpin vuonna 2011 Correspondents' Dinner -tapahtumassa, joka on vuosittain järjestettävä suuri illallisjuhla Valkoisessa talossa. Ennen varsinaisten juhlien alkamista Helenius huomasi Trumpin ja tämän Melania-vaimon ja kävi esittäytymässä.

Helenius tunnisti Trumpin muun muassa Diili-ohjelmasta, jota on näytetty Suomessakin.

Heleniuksen mukaan Trump osaa todella ottaa ihmiset huomioon. Lyhyen keskustelun aikana miehestä saatu vaikutelma oli jopa lämmin. Helenius uskoo Trumpin olevan sosiaalisen lahjakkuuden lisäksi myös tunneälylahjakkuus, joka pystyy aistimaan huoneen lämpötilan.

– Hän otti heti kontaktia, hän heti kiinnostui ja katsoi kohti ja halusi ryhtyä juttelemaan. Hän oli valppaan oloinen, Helenius kuvailee.

– Ja kuten vaalivoitto osoitti, hänen poliittiset hoksottimet olivat täysin kohdallaan.

Vaikutti samalta kuin mediassa

Helenius arvioi, että median antama kuva Donald Trumpista vastaa todellisuutta erittäin hyvin.

– Hän on ollut niin paljon julkisuudessa, että hänen maneerinsa ja puhetapansa tuntuivat hirveän tutuilta, ihan niin kuin tuntisi ihmisen hyvinkin.

Helenius ja Trump keskustelivat lähinnä Diili-ohjelmasta. Trump halusi kuulla, miten Diili-ohjelmalla menee Suomessa. Politiikkaa ei keskustelussa käsitelty lainkaan.

– Kysyin, milloin hän ottaa suomalaisia siihen ohjelmaan ja kerroin, että Suomessakin se menee.

Trumpin vaimo ei osallistunut keskusteluun, vaan tyytyi olemaan taustalla.

– Hän ei ollut mitenkään kauhean ystävällisen oloinen. Ehkä häntä ärsytti, että siinä pyöri ihmisiä, Helenius sanoo.