1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. USA:n presidentinvaali

Mitä Obama tykkää seuraajastaan? Katso puhe suorana kello 19.15

Yle lähettää Yhdysvaltain istuvan presidentin puhetilaisuuden tänään noin kello 19.15. Trumpin valinta on Obaman kahdeksan vuotta ajamalle politiikalle kuin kuolinisku.

USA:n presidentinvaali
Yhdysvaltain presidentti Obama kommentoi presidentinvaalin tulosta
Yhdysvaltain presidentti Obama kommentoi presidentinvaalin tulosta
Barac Obama

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhuu kansakunnalle presidentinvaalin tuloksesta. Obaman puhetta voi seurata suorana lähetyksenä ylläolevasta videoikkunasta ja Areenasta. Puheen on määrä alkaa kello 19.15.

Obama soitti presidentinvaalin voittaneelle Donald Trumpille onnittelupuhelun keskiviikkoaamuna. Istuva presidentti ja hänen seuraajansa aikovat tavata torstaina keskustellakseen Yhdysvaltain johtajan vaihtumiseen liittyvistä asioista – sekä vaaleissa jakautuneen kansan yhdistämisestä.

Trump on vaalikampanjassaan kritisoinut demokraattipuolueen Obamaa kärkkäästi sanomalla muun muassa, että Venäjän Vladimir Putin on presidenteistä parempi.

Trumpin voitto tietää selvää muutosta politiikkaan Obaman kahdeksan presidenttivuoden jälkeen. Tätä alleviivaa se, että vaaleissa republikaanit ottivat enemmistön myös senaatissa ja edustajainhuoneessa.

Vaikka Obaman perintö hälvenee, hän on luvannut kaikin tavoin varmistaa rauhanomaisen vallanvaihdon.

Lähde: AFP

Lue seuraavaksi