Sanders: Voin tehdä yhteistyötä Trumpin kanssa, jos hän aikoo parantaa työläisten asemaa

Sanders ilmoittaa asettuvansa poikkiteloin, jos Trump ajaa "rasistista, seksististä, muukalaisvihamielistä ja ympäristön tilaa heikentävää politiikkaa".

USA:n presidentinvaali
Bernie Sanders puhui täydelle salille Wisconsinin Kenoshassa
Bernie Sanders puhui täydelle salille Wisconsinin Kenoshassa maaliskuussa 2016.Tannen Mayry / EPA

Vermontin senaattori Bernie Sanders sanoo, että joiltakin osin hän on valmis yhteistyöhön Donald Trumpin kanssa.

– Minä ja muut edistysmieliset olemme valmiit yhteistyöhön siltä osin, kun Trump aikoo tosissaan ryhtyä parantamaan maamme työssäkäyvien perheiden asemaa. Jos hän ajaa rasistista, seksististä, muukalaisvihamielistä ja ympäristön tilaa heikentävää politiikkaa, me aiomme vastustaa häntä ponnekkaasti, Sandersin tiedotteessa luki NBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Sanders oli yksi viimeisistä Trumpin vaalivoittoa kommentoineista merkittävistä poliitikoista. Hän kilpaili Hillary Clintonin kanssa demokraattien presidenttiehdokkuudesta ja nostatti taakseen nuorten kansanliikkeen. Esivaaleissa hävittyään Sanders tuki Clintonin kampanjaa.

Sandersin mukaan Trump onnistui tarttumaan kiukkuun, jota kurjistuva keskiluokka tuntee talouden, politiikan ja median eliittejä kohtaan.

– Ihmiset ovat kyllästyneitä työskentelemään pitkiä päiviä aiempaa alemmalla palkalla ja näkemään, miten kohtuullisesti palkatut työt muuttavat Kiinaan ja muihin halpatuotantomaihin, Sandersin tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessaan Sanders ei onnitellut Trumpia.

Lähteet: AFP, AP