Seuraava SuperPark avataan Espooseen – kävijän hypyt ja temput videolle

SuperPark-yhtiö panostaa sisäaktiviteettipuistoissaan digitaalisuuteen. Espoossa se on jo isossa roolissa, ja myöhemmin digitaalisuutta lisätään myös vanhoihin puistoihin.

Aktiviteettipuistot
Lapsia vaijeriliu'ulla SuperParkissa.
SuperPark-puistoja on kohta Suomessa jo viisi, ensi vuonna puisto avataan Espooseen.SuperPark Oy

Kainuulainen SuperPark Oy avaa seuraavan sisäaktiviteettipuiston Friisinkeskukseen Espooseen helmikuussa 2017. Uusimmassa puistossa uutta on se, että digitaalisuus on entistä suuremmassa roolissa.

– Olemme tehneet oman sovelluksen, joka toimii sekä tietokone- että mobiilipohjaisena. Kävijä voi tehdä itselleen käyttäjätilin, mihin tallentuvat muistot ja tulokset puistossa käymisestä, kertoo SuperPark Oy:n kehitysjohtaja Taneli Sutinen.

– Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kun asiakas hyppii vaikkapa trampoliinilla, siitä kuvataan videokuvaa. Se editoidaan ja viedään asiakkaan rekisteröimälle käyttäjätilille. Sieltä sitä sitten voi katsoa kotona ja jakaa vaikkapa somessa.

Kävijä voi tehdä itselleen käyttäjätilin, mihin tallentuvat muistot ja tulokset puistossa käymisestä.

Taneli Sutinen

Digitaalisuutta lisätään myös sporttilaitteisiin eli käyttäjät saavat entistä tarkemmin tietoa esimerkiksi kuinka monta kertaa he osuvat jääkiekolla tietylle sektorille tai kuinka kovaa lämäri lähtee. Suoritukset tehdään edelleen oikeilla välineillä.

Joulukuussa Tampereelle avautuvassa SuperPark Särkänniemessä digitaalisuutta on jo jonkin verran hyödynnetty, mutta Espoossa sitä tulee olemaan enemmän. Jo olemassa oleviin puistoihin digitaalisuus lisätään tulevaisuudessa.

Kohta viisi omaa kohdetta

SuperPark Espoo tulee käsittämään kolme sisältöaluetta: leikkimieliseen liikkumiseen sopivan seikkailualueen, eri lajien kokeiluun tarkoitetun Game Arenan sekä vauhtilajeilla suunnatun Freestyle Hallin. Sen kokonaisinvestointi tulee olemaan 2,2 miljoonaa euroa, koko on noin 4 500 neliömetriä ja tavoitteena on 150 000 kävijää vuodessa.

Vuokatin Angry Birds Activity Park -puistoon tehtiin uudistus syyskuussa, jolloin freestylealuetta remontoitiin. Kaikkiin puistoihin tehdään vuosittain pientä korjausremonttia, mutta toimitusjohtajan Juha Tanskasen mukaan puistojen laitteet kestävät hyvin käyttöä. Isompia uudistuksia tehdään 3–4 vuoden välein.

Vuoden loppuun mennessä SuperPark Oy:llä on viisi omaa kohdetta Suomessa. Ensi vuonna kotimaahan on tulossa kaikkiaan 3–5 uutta puistoa, toimitusjohtajan mukaan ne ovat todennäköisesti lisenssisopimuksilla. Lisäksi SuperPark on avaamassa ensimmäiset puistonsa Ruotsiin ja Kiinaan.

Kohta avautuvan Särkänniemen lisäksi puistoja on Vuokatissa, Oulussa, Turussa ja Vantaalla sekä lisenssisopimuksella Pitkälahdessa Kuopiossa. Lisenssisopimuksella avautuu seuraavaksi puisto Kalajoelle vuonna 2018.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus