1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan Ateenan-lähetystöä kohti heitettiin kranaatti, poliisi haavoittui

Poliisi epäilee iskusta anarkisteja.

Kreikka
Suojahaalareihin pukeutuneet miehet tutkivat metallinpaljastimella katua, jonka poikki kulkee poliisin keltainen muovinauha.
Poliisit tutkivat Ateenan kranaatti-iskun jälkiä torstaiaamuna. Pantelis Saitas / EPA

Ranskan Ateenan-suurlähetystöä vartioinut poliisi on haavoittunut, kun moottoripyörän kyydistä heitettiin kranaatti kohti lähetystöä varhain torstaina. Poliisi oli panssaroidussa vartiokopissa. Vaikka sen ovi ilmeisesti oli auki, hänen vammansa jäivät lieviksi.

Lähetystön portille koitui vähäisiä vahinkoja, ja katuun jäi tennispallon kokoinen kuoppa.

Kreikan terrorismin vastainen poliisiyksikkö tutkii iskua, joka tapahtui yhdellä Ateenan pääkaduista, parlamenttia vastapäätä. Alue on eristetty. Iskussa ilmeisesti käytetty moottoripyörä löytyi myöhemmin toisaalta Ateenan keskustasta.

Terveisiä Ranskan ääri-oikeistolle?

Poliisi epäilee moottoripyöräilijän ja matkustajan kuuluvan paikallisiin anarkisteihin, jotka ovat ennenkin iskeneet ulkomaisia lähetystöjä vastaan. Vahinkojen vähäisyyden takia isku lienee tarkoitettu lähinnä symboliseksi, arvellaan poliisilähteistä.

Tutkimuksista ei ole suljettu myöskään mahdollisia yhteyksiä Ranskan vahvistuneen äärioikeiston ilakointiin Yhdysvaltain republikaaniehdokkaan Donald Trumpin vaalivoiton jälkeen.

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama tulee ensi viikolla viimeisellä Euroopan-matkallaan Kreikkaan. Kreikan radikaalivasemmisto suunnittelee mielenosoituksia vierailun ajaksi.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi