No nyt on isollaan! Kymmenen tunnin suora lähetys liikkuvasta Nenäpäivän bussista – katso täältä

Yle Jyväskylän Nenäpäiväbussi matkaa Keski-Suomen pohjoisimmasta kolkasta Tampereelle Ylen suureen Nenäpäivän show'hun. Matkalta nähdään kymmenen tunnin suora lähetys kello 8-18.

Nenäpäivä
Nenäpäivän bussissa.
Hilpeä punanenäinen joukko on matkalla Tampereelle Nenäpäivä-konserttiin. Linja-auto lähtee Pihtiputaalta klo 8 ja kurvailee koko Keski-Suomen läpi päivän aikana. Matkalta tulee mukaan lisää väkeä ja vierailevia tähtiä. Hyppää sinäkin kyytiin nettistreamin välityksellä klo 8-18.

Linjuri on startannut Pihtiputaalta aamulla klo 8 ja huristelee Jyväskylän ja Jämsän kautta koko maakunnan läpi poimien matkalta kyytiin tuttuja keskisuomalaisia artisteja ja muita punanenäisiä kavereitamme. Taukopaikoilla morjestellaan myös yleisöä ja ystäviä.

Matkan päämäärä on paitsi hauskanpito, myös Tampere ja Nenäpäivän huipennus, TV2:n perinteinen Nenäpäiväshow!

Nenäpäivä ilahduttaa myös Jyväskylän kävelykadulla, jossa Kompassin ympärille rakentuu hyväntuulinen tapahtuma.

Luonetjärven Sotilaskotiyhdistys parkkeeraa paikalle vuoden 1995 mallisen sotilaskotivaunun, josta saa ostaa kahvia ja legendaarisia sotkun munkkeja. Naisten Valmiusliitto lataa soppatykin täyteen hernerokkaa, jota myydään sekä paikan päällä syötäväksi että mukaan otettavaksi.

Myös Nenäpäiväbussi kurvaa Kompasille klo 12 kyydissään joukko julkkiksia: Leif Lindeman, Katja Kätkä, Antti Kleemola, Jorma Uotinen, Helena Lindgren, Aki Samuli, Teemu Roivainen ja hallitsevat tangokuninkaalliset Erika Vikman ja Marco Lundberg tulevat tapaamaan yleisöä. Ja kukapa tietää, ehkä he innostuvat laulamaankin, kun JAO:n muusikko-opiskelijat tarjoavat tunnelmamusiikkia kävelykadun kulkijoille.

Eikä siinä vielä kaikki! Nenäpäivään saadaan myös suuren urheilujuhlan tuntua, kun JYP, Kirittäret, Happee ja JyPK kokoontuvat Kompassille ratkomaan, mikä on lajiin katsomatta Jyväskylän kovin joukkue! Leikkimielisen kisan juontaa Yle Jyväskylän selostajakonkari Jussi Lindroos.

Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura tekevät lakkaamatta töitä maailman lasten auttamiseksi siellä, missä apua eniten tarvitaan. Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden parempaan elämään.

Voit antaa oman lahjoituksesi vaikkapa lähettämällä tekstarin: JYVÄSKYLÄ numeroon 16499. Näin lahjoitat 10 euroa Nenäpäiväkeräykseen.

Nenäpäivän bussin matka livenä Yle Radio Suomesta (99,3 MHz/Jyväskylä, 97,0MHz/Pihtipudas, verkon kautta täältä.) ja Yle Areenassa klo 8:00– 18:00.

Yle Jyväskylä järjestää Nenäpäivänä bussiajelun halki Keski-Suomen.
Ylen Nenäpäiväbussi on vähän isompi! Kyytiin mahtuu radio, netti, telkkari ja Keski-Suomen kivoimmat tyypit. Eli myös sinä!