Innostaja ei työtunteja laske – seuraavaksi messuille Abu Dhabiin Ferrarin viereen

Uusia asioita työkseen innovoiva kajaanilainen Juha Kauppinen naurahtaa, että tahtia voisi välillä hiljentääkin. Simulaattoreita valmistava kasvuyritys vie miehen seuraavaksi Abu Dhabiin.

Kajaani
Juha Kauppinen.
Juha Kauppinen on yksi 50 kaikkien aikojen aktiivisimmasta kainuulaisesta.

CSE Entertainment Oy:n teknologiajohtaja Juha Kauppinen myöntää innostuvansa helposti. Kun hän lähtee tekemään jotain, se tehdään aina täysillä. Samaa innostusta hän jakoi myös nuorille aikaisemmassa työpaikassaan YritysAmiksessa Kainuun Ammattiopistolla.

– Innostun kovasti varsinkin kaikista teknologisista jutuista. Se mitä opiskelijoiden kanssa tuli tehtyä, niin se vaati sen, että siinä on koko ajan tukena. Yleensä ne projektit menivät myös työajan ulkopuolelle eikä se oikein onnistu, että kello 16 jälkeen minulle ei saa soittaa, että pärjätkää keskenänne.

Parhaillaan Kauppinen valmistautuu parin viikon päästä Abu Dhabissa alkavaan Big Boys Toys -tapahtumaan, mikä on tähän mennessä CSE Entertainmentin suurin myyntitapahtuma ulkomailla. Viereisellä ständillä messuilla on Ferrari, joka esittelee autoa, jota on tehty vain viisi kappaletta.

– Lähdemme sinne sillä mentaliteetilla, että jos Ferrarilla on 81 neliön messutila, niin meillä pitää olla vähintään saman verran. Se on iso tapahtuma, sinne tulee paljon jälleenmyyjiä paikalle ja olisihan se aika noloa, jos menisimme sinne viereen pienellä osastolla. Koetamme vakuuttaa, että olemme varteenotettava toimija.

– Se on meille merkittävä juttu. Teemme pitkää päivää, jotta saamme kasvuyrityksen lentoon. Haasteita on kovasti, mutta yleensä ne ovat positiivisia asioita kuten tässäkin tapauksessa, Kauppinen lisää.

Vasta paperilla oleva tuote myy jo

Ajo- ja liikuntasimulaattoreista tunnettu kajaanilaisyritys lähtee messuille neljällä tuotteella. Aikaisemmissa tapahtumissa esillä on ollut pari tuotetta, mutta markkinoilla on tarvetta saada myös lapsille ja nuorille suunnattuja pelejä, Kauppinen kertoo.

– Esimerkiksi juoksumatto on tehty selkeästi kuntosaliharjoitteluun, mutta teimme myös tanssimatoille ja Kinect-liikesensorille omanlaisensa pelit, jotka on suunnattu selkeästi enemmän lapsille ja nuorille. Olemme onnistuneet myymään niitä pelkästään konseptikuvien ja idean perusteella ympäri Eurooppaa.

Lähdemme sinne sillä mentaliteetilla, että jos Ferrarilla on 81 neliön messutila, niin meillä pitää olla vähintään saman verran.

Juha Kauppinen

Kauppisen mukaan hänellä on ollut aina taipumus tehdä sellaisia asioita, mistä tykkää. Siksi hän ei pääse koskaan kyllästymään.

– Jos en pääsisi innovoimaan ja tekisin jotain samaa koko ajan, jotain liukuhihnatyötä, niin ehkä siihen kyllästyisin. Tietysti tätä tahtia voisi vähän hiljentää, että ei näin paljon tarvitsisi uutta olla, mutta kuitenkin täällä jokainen päivä on niin erilainen. Vaikka emme tekisi uusia tuotteita, niin kyllä näiden kanssa tekemistä riittää, Kauppinen sanoo.

Mitä Kauppinen sanoisi, jos Abu Dhabissa messunaapuri Ferrari haluaisi hankkia vaikkapa juoksumaton formulakuski Kimi Räikkösen käyttöön?

– Kyllähän me toimitamme, Kauppinen vastaa nauraen.

Kauppinen on valittu viidenkymmenen kaikkien aikojen aktiivisimman kainuulaisen joukkoon Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä. Yle Kajaani esittelee valitut vuoden 2016 aikana.