Dimin biisit syntyvät negatiivisista ärsykkeistä – "Harvoin istun alas ja puurran niitä"

Suomalais-kreikkalaiset juuret heijastuvat teatraalisuutena oululaisen Dimin musiikissa. Hän on soittanut myös tunnettujen muusikoiden bändeissä.

Oulu
Laulaja-lauluntekijä Dimi valmistelee parhaillaan uutta levyä.
Aleksi Kauhanen

Oululainen laulaja-lauluntekijä Dimi on monipuolinen musiikin tekijä. Ensimmäistä levyään työstävä nainen on muun muassa keikkamuusikko, muskaritäti, laulunopettaja ja Oulun Tekosyy-klubin pyörittäjä.

Dimin biisit saavat alkunsa yleensä negatiivisesta ärsykkeestä. Hän kertoo, että hyvinä aikoina kappaleita ei synny paljon. Dimi työstää musiikkiaan ensin mielessään ja antaa sitten laulun tulla vaivatta.

– Harvoin istun alas ja puurran niitä. Teen biisejä enemmänkin tiedostamatta ja parhaassa tapauksessa hyvin lyhyen ajan sisällä saan ne valmiiksi.

Dimillä on tekeillä ensimmäinen levy, joka tulee ulos ensi vuonna. Tarkempaa aikataulua nainen ei vielä lupaa. Dimi on puoleksi suomalainen ja puoleksi kreikkalainen, juuret ovat havaittavissa myös Dimin musiikissa.

– Aivan varmasti sen huomaa biiseissä ja esiintymisessä. Eräässä arvostelussa moitittiin näsäviisaasti, että ”laulaa niin kuin näyttelijä”. Otan sen kuitenkin kohteliaisuutena, koska silloin minun tietty teatraalisuuteni on ainakin mennyt perille.

Kokemusta Röyhkän ja Takalon bändeistä

Dimi on soittanut myös muun muassa oululaislähtöisen Kauko Röyhkän ja oululaisen Jukka Takalon bändeissä. Dimi epäilee, että kokeneiden ammattilaisten bändeihin pääsy oli osittain onnekas sattuma.

– Olin oikeiden ihmisten kanssa tekemisissä. Minut huomattiin kuitenkin laulun kautta, ei niinkään soittotaidon takia. Nyt tajuan pikku hiljaa, että on aivan mahtavaa, että näin on käynyt.

Tietty teatraalisuuteni on ainakin  mennyt perille.

Dimi

Oulussa Dimi vetää ravintola Tubassa Tekosyy-klubia, joka on sanoittajat ja säveltäjät Elvis ry:n klubi. Vastaava on pyörinyt joitain vuosia lähinnä Etelä-Suomessa, mutta vasta muutaman kerran Oulussa. Illan aikana yksi tekee biisin ja kaksi esiintyy soolona tai duona ja esittää omaa tuotantoaan.

– Klubilla jutellaan laulujen tekemisestä ja lauluntekijöiden arjesta. Klubilla on puhetta ja hyvää vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Lauluntekijöillä kukoistuskausi

Näillä näkymin Dimi haluaa tehdä itsensä näköisen uran ilman Idolsia tai muita formaatteja. Hän myös huomauttaa, että tällä hetkellä laulaja-lauluntekijöitä on paljon ja sen puolesta eletään hienoja aikoja.

– He ovat astuneet hyvin esiin. Uskon, että heitä on ollut Suomessa aina paljon, mutta nyt on meneillään kukoistuskausi ja tosi moni kokee ylpeyttä laulujen tekemisestä.