Ahtisaari palkitsi koululaisia sovittelusta – katso videolta lasten mietteitä rauhasta

Presidentti Martti Ahtisaari tapasi torstaina isoja ja pieniä koululaisia Hervannassa. Vuosittaista Ahtisaari-päivää vietettiin tällä kertaa Tampereella.

Kotimaa
Yle Uutiset Pirkanmaa: Presidentti Ahtisaari vieraili Hervannan kouluissa rauhan ja sovittelun asialla
Yle Uutiset Pirkanmaa: Presidentti Ahtisaari vieraili Hervannan kouluissa rauhan ja sovittelun asialla

Kuinka tehdään kaikkien rauha – muun muassa tästä aiheesta puhuttiin torstaina Ahtisaari-päivillä Tampereella.

Rauhan Nobelilla palkitun presidentin nimeä kantavan päivän tarkoitus on lisätä tietoa rauhanvälityksestä kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Rauhantyötä ja sovittelua tuodaan osaksi arkipäivää käsittelemällä teemaa kouluissa, yleisötilaisuuksissa ja asiantuntijatapaamisissa.

Presidentti Ahtisaari tapasi Tampereen teknillisen lukion ja Tredun sovitteluoppilaita, jotka saivat toiminnastaan diplomit suoraan presidentin kädestä.

– Minusta tuo osoittaa sellaista herkkyyttä ja osaamista, että siinä on opiksi otettavaa työpaikoillakin, presidentti totesi.

– Ei voi kuin ihailla, miten nämä nuoret ovat tarttuneet asioihin ja saaneet ratkaistua hankaliakin tilanteita.

Presidentti Ahtisaari tapasi myös Etelä-Hervannan koulun oppilaita, joiden mielestä rauha voi olla hiljaisuutta tai sitä, ettei kukaan kiusaa toistaan ja voi olla rauhassa.

– Rauha on sitä, ettei sodita ja kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi, selitti Jenni Etelä-Hervannan koulun neljänneltä luokalta.

Katso vielä, mitä muita ajatuksia Hervannan koululaisilla on rauhasta.