FC KTP valmis Ykköseen – mutta vain jos pyydetään

FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola pitää varmana, että vapaana oleva sarjapaikka menee joko Oulun Palloseuralle tai Musan Salamalle.

Kotka
FC KTP:n pelaaja juoksee pallon perässä jalkapallokentällä.
Niklas Joki

Jalkapallon Ykköseen avautuu ensi kaudeksi ylimääräinen paikka PK-35:n ajauduttua konkurssiin. Palloliiton täydennysmenettely tarjoaa sarjapaikkaa ensin nousukarsinnoissa hävinneille joukkueille Oulun Palloseuralle ja Musan Salamalle. Ykkösessä viimeistä edelliseksi jäänyt FC KTP on jonossa kolmantena.

KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola kertoo, ettei hän ole edes miettinyt asiaa, eikä seurassa ole Ykköseen hakemista käsitelty.

– Näkisin, että todennäköisesti Oulu sen paikan saa. Jos ei, niin sitten seuraava. Ei ole syytä epäillä, etteivätkö he täyttäisi kriteerejä, Pippola toteaa.

Ykkösen sarjapaikkaa on haettava marraskuussa. MuSa on ilmaissut kiinnostuksensa sarjapaikkaa kohtaan, mutta joukkueen olosuhteissa on puutteita Ykkösen vaatimuksiin nähden.

Ensimmäisellä sijalla täydennysmenettelyssä olevan OPS:n manageri Miika Juntunen ei suoraan paljasta aikooko seura hakea Ykköseen. Hän ei kuitenkaan usko, että sarjapaikka jäisi lisenssin kriteereistä kiinni.

Pippola huomauttaa, että FC KTP on kaikilta osin valmis Ykköseen, jos mahdollisuus siihen aukeaisi. Oma-aloitteisesti kotkalaiset eivät kuitenkaan aio lisenssiä hakea.

– Sitten jos liitosta tai muualta pyydetään, niin täytyy asia käsitellä. Mutta viitteitä siitä ei ole ollut. Ehdoin tahdoin emme halua turhaa työtä tehdä.

Pippola uskoo, että Palloliitto joustaa ja myöntää tarvittaessa siirtymäaikoja, jos nousijaehdokkaat OPS ja MuSa eivät täyttäisi Ykkösen vaatimuksia kaikilta osin.

– Vastaavia tapauksia on aina ollut. Jos olosuhteissa on parannettavaa tai junioritoiminnan osalta on puutteita, niin siirtymäaikoja on annettu. Ne on lähinnä teknisiä asioita, jotka on kuntoon hoidettavissa, Pippola sanoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus