Nenäpäivä huipentuu show'hun Yle TV2:lla

Perjantaina on jälleen aika kiinnittää punainen nenä kasvoille ja muistuttaa maailman lasten auttamisesta huumorin ja viihteen voimin.

Janne Kataja Kuva: Jyrki Valkama / Yle

Suomen 10. Nenäpäivä-kampanja huipentuu Yle TV2:lla klo 19 nähtävään Nenäpäivä-show’hun.

Lähetystä isännöi nimekäs juontaja-, näyttelijä- ja artistikaarti, mukana ovat mm. Robin, Katri Helena, Michael Monroe, Janne Kataja, Marco Bjurström, Eero Ritala, Armi Toivanen ja Janne Porkka.

Viisituntisen lähetyksen aikana kerätään varoja maailman lapsille, jotta jokaisella olisi mahdollisuus riittävään ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen. Musiikkiesitysten ja sketsien lisäksi illan aikana nähdään tarinoita lasten elämästä Intiassa, Somalimaassa ja Nepalissa.

Nenäpäivä-show'n voi katsoa myös uusintana ja huonokuuloisille tekstitettynä versiona ma 14.11. klo 10.30 Yle TV2 sekä Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Lisäksi YleX toteuttaa perjantaina maratonlähetyksen, joka huipentuu Nenäpäivä-diskoksi. Musiikista vastaavat Matti Airaksinen ja DJ Orion. Radio Suomen Tampereen studiossa juontajat Katri Rauska ja Anna Sirén pystyttävät Nenäpäivä-show'n kisastudion klo 21-23.

Yle X3M aikoo toteuttaa perjantaina 12 tunnin tandem-polkupyörähaasteen, jossa Succémorgon-ohjelmasta tutut Janne Grönroos ja Christoffer Strandberg polkevat Pasilasta Tampereelle Nenäpäivä-show'hun. X3M seuraa tempausta suorana koko päivän sekä radiossa että Yle Areenassa.

Perjantaina päättyy myös Mikko “Peltsi” Peltolan ja Puoli seitsemän -ohjelman juontajan Mikko Kekäläisen vesipaasto, johon Peltsi Kekäläisen haastoi.

Briteistä alkunsa saanut Nenäpäivä

Alun perin Briteistä tulevalla Nenäpäivä-kampanjalla on Suomessa hankittu vuodesta 2007 lähtien varoja maailman lasten auttamiseksi. Vuosien mittaan sadat päiväkodit, koulut, oppilaitokset, liitot, yritykset, harrastusporukat ja julkisuudesta tutut ovat osallistuneet Nenäpäivään auttaakseen lapsia keräämällä varoja järjestöjen työhön.

Suomalaisten lahjoituksilla Nenäpäivän toiminnassa mukana olevat järjestöt ovat saaneet merkittäviä tuloksia aikaan maailman lasten hyväksi. Työstä ovat hyötyneet lasten ja lasten perheiden lisäksi myös ympäröivät yhteisöt. Nenäpäivän varoja on ohjattu lapsille mm. Suomen Unicefin, SPR:n ja Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Nenäpäivään liittyy monia erilaisia tapahtumia, joista yksi oli 3. marraskuuta järjestetty RSO:n Nenäpäiväkonsertti. Silloin esitettiin kaikkien aikojen Euroviisu-hitit. Konsertin voi vieläkin katsoa Yle Areenassa.

Nenäpäivä-kampanja käynnistyi tänä vuonna 27. lokakuuta. Se päättyy 13.marraskuuta. Ylen kanavilla nähdään Nenäpäivä-ohjelmaa 3.–13. marraskuuta.

Nenäpäivän juuret ovat Iso-Britanniassa, jossa ensimmäistä Nenäpäivää vietettiin vuonna 1988. Kampanja sai alkunsa käsikirjoittaja-ohjaaja Richard Curtisin havahduttua Etiopian nälänhätään. Nykyään Nenäpäivää vietetään ainakin Saksassa, Islannissa, Belgiassa ja USA:ssa.