1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Työmatka taittuu pian tunnelissa – tämä väli kuljetaan Tampereella säiltä suojassa

Pursiseura, Siilinkari, Näsilinna, Särkänniemi, Mustalahti, Onkiniemi, Haarlan mutka. Rantatunnelin avautuminen piilottaa tutut maanmerkit työmatkalaiselta.

Kotimaan uutiset
Yle Uutiset Pirkanmaa: Jäätkö kaipaamaan näitä maisemia?
Yle Uutiset Pirkanmaa: Jäätkö kaipaamaan näitä maisemia?

Tampereen Rantatunneli avataan liikenteelle tiistaina. Sen jälkeen liikenne Santalahdesta Naistenlahteen ohjataan maan alle.

Paasikiventien maisemat ovat tulleet tutuiksi erityisesti työmatkalaisille, jotka ajavat reittiä päivittäin. Vuorokaudessa rantaväylällä kulkee noin 33 000 - 45 000 ajoneuvoa. Se onkin Suomen vilkkain valtatieosuus pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Suomen pisimmän maantietunnelin rakentaminen alkoi vuonna 2013. Rakentamisen aikana Paasikiventiellä ajavat ovat saaneet tottua vaihtuviin liikennejärjestelyihin ja nähneet maiseman muuttuvan.

Tunnelista on kaivettu 650 000 kuutiota louhetta, josta suuri osa on kipattu Näsijärveen täyttömaaksi. Kasojen kasvaessa ja työmaa-aitojen noustessa on Näsijärven nähdäkseen pitänyt välillä kurotella ja kuikuilla.

Tunnelin avaamisen jälkeen Paasikiventien Naistenlahden ja Mustanlahden välinen osuus suljetaan, kun Ranta-Tampellan aluetta aletaan rakentaa. Kevyelle liikenteelle reitti on edelleen auki.

Kartta ajojärjestelyistä Rantaväykällä tunnelin Rantatunnelin avaamisen jälkeen
Paasikiventien Naistenlahden ja Mustanlahden välinen osuus suljetaan tunnelin avauduttua.Yle
Lue seuraavaksi