YK: Ruoka on loppumassa Aleppon itäosissa

Osapuolten pitäisi hyväksyä YK:n avustussuunnitelma, jotta nälänhädän voisi välttää, YK:n avustuksista vastaava virkailija Jan Egeland sanoi.

Syyrian hallituksen sotilaat kävelivät valtaamansa alueen raunoiden keskellä viikonloppuna. Kuva: STR / EPA

Avustustyöntekijät ovat jakaneet viimeisiä ruoka-annoksia piiritetyn Aleppon itäosassa, Syyrian humanitaarisesta avusta YK:ssa vastaava Jan Egeland kertoi. Ruoka uhkaa loppua ennen talven alkamista.

– Jotkut perheet eivät ole saaneet mitään apua, jotkut eivät useampaan viikkoon, Egeland sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Egeland sanoi olevansa toiveikas siitä, että sodan osapuolet hyväksyvät YK:n suunnitelman kaupungin avustamiseksi. Suunnitelma sisältää ruuan ja lääkkeiden toimittamisen, sairaiden ja loukkaantuneiden kuljettamisen pois ja lääkärien pääsemisen alueelle.

– Uskon, että voimme välttää nälänhädän tänä talvena. En usko, että kukaan haluaa neljännesmiljoonan ihmisen näkevän nälkää Itä-Aleppossa.

Venäjän ja Iranin tukema Syyrian hallitus piirittää kapinallisten hallitsemia kaupungin itäosia. Aikaisemmin marraskuussa hallitus ei hyväksynyt YK:n ruoka-apua alueelle. Venäjä on kuitenkin sanonut jatkavansa väliaikaisia tulitaukoja kaupungissa.

Lähteet: AP, Reuters.