1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Leonard Cohen on kuollut, koulusurman valmistelu oikeudessa, Afganistanissa pommi-isku

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Leonard Cohen.
Leonard Cohen esiintymässä Nimesissä, Ranskassa 2014.Yoan Valat / EPA

Laulaja Leonard Cohen on kuollut

Tunnettu lauluntekjiä ja taiteilija Leonard Cohen oli kuollessaan 82-vuotias. Asiasta ilmoitettiin laulajan Facebook-sivuilla.

Yhtenä sukupolvensa arvoituksellisimpana runoilijana ja lauluntekijänä pidetty Cohen tunnetaan muun muassa kappaleista Hallelujah, Suzanne ja Bird on a Wire.

Pommi-isku Saksan konsulaattiin Afganistanissa

Pohjois-Afganistanissa on tapahtunut suuri pommi-isku. Itsemurhapommittajat räjäyttivät kaksi autoa ajaessaan päin Saksan konsulaatin muuria Mazar-i-Sharifin kaupungissa.

Räjähdyksessä on kuollut ainakin neljä ihmistä ja sata on loukkaantunut. Hyökkäkysen tekijöiksi epäillään Taliban-kapinallisia.

Trump tapasi kongressin johtoa

Donald Trump kampanjoi Long Islandilla New Yorkissa 6. huhtikuuta 2016.
Donald Trump kampanjoi Long Islandilla New Yorkissa 6. huhtikuuta 2016. Peter Foley / EPA

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump ja tuleva varapresidentti Mike Pence tapasivat kongressin johtohenkilöitä. Trumpin välit kongressin edustajanhuoneen puhemiehen, republikaani Paul Ryanin kanssa, olivat vaalikamppailun aikana huonot.

Trumpin mukaan keskusteluissa olivat esillä terveydenhuolto, rajaturvallisuus ja työpaikat.

Koulusurman valmistelua aletaan käsitellä oikeudessa

Poliisin keinot koulusurmien estämiseksi toimivat Suomessa, ainakin nyt, arvioi tutkija. Helsingin käräjäoikeudessa aletaan tänään käsitellä epäiltyä koulusurman valmistelua. Poliisi on kertonut päässeensä epäillyn jäljille tutkinnallisin keinoin.

Tutkijan mukaan sekä nyt oikeuden käsittelyyn tuleva että Helsingin yliopistoa vastaan suunnitellun iskun toteuttamisen estäminen osaltaan todistavat, että poliisin keinot ovat toimivia.

Hector aloitti juhlakiertueen

Hector
HectorArja Lento / Yle

Hector on ollut Hector 50 vuotta.

Miksi Hectorin joistain lauluista on tullut niin ikonisia, että ne osaa tai ainakin tunnistaa jokainen suomalainen? Miten siihen voi suhtautua taitelijana?

Lue seuraavaksi