Yli sadan eläimen rääkkäyksestä vaaditaan ehdollista vankeutta

Luumäkeläisessä kennelissä oli pidetty 70-110 koiraa, joiden hoitamiseen omistajien resurssit eivät ole riittäneet.

Kaltoinkohdeltujen eläinten joukossa oli muunmuassa lapinporokoiria. Kuvan koira ei liity tapaukseen. Kuva: Tiina Riuttanen

Kahta luumäkeläistä syytetään kymmenien eläinten rääkkäämisestä.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on käsitellyt eläinsuojelurikosta, jossa jopa yli sataa koiraa ja muutamia kissoja on pidetty pitkiä aikoja erittäin huonoissa oloissa ja ilman riittävää ravintoa.

Kenneltoimintaa pyörittäneet mies ja nainen olivat muun muassa pitäneet osaa eläimistä talviaikaan ulkona ilman ravintoa kaksi viikkoa.

Kissat olivat löydettäessä niin heikossa kunnossa, että ne piti lopettaa. Koirat ovat olleet likaisia, takkuisia ja niillä on ollut muun muassa hoitamattomia korvatulehduksia.

Eläinsuojeluviranomaiset olivat antaneet kenneleiden omistajille useita määräyksiä ja ohjeita eläinten hoitamiseen. Osaa niistä oli noudatettu, osaa ei.

Toinen syytetty on tunnustanut, ettei hän ole kyennyt hoitamaan suurta eläinmäärää tarvittavalla tavalla muutamaan vuoteen.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii syytetyille eläintenpitokieltoa ja ehdollista vankeutta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tuomion asiassa myöhemmin tässä kuussa.

12.11. klo 14:17 korvattu ehdonalaista-sana ehdollista-sanalla. Kuvaan lisätty, ettei kuvan koira liity tapaukseen.

14.11. klo 5:44 korvatulehdussanan eteen lisätty sana hoitamattomia