Koululaisille tarjolla keskusteluapua – koulusurman suunnittelijan kohteeksi paljastui Kiviniityn koulu Kokkolassa

Suunnitellusta koulusurmasta oltiin vaiti, koska viranomaiset neuvoivat niin.

turvallisuus
Kuvassa polkupyöriä ja Kiviniityn koulun kyltti
YLE / Ari Vihanta

Oikeudenkäynnin myötä tuli julkiseksi, mihin kaupunkiin ja kouluun uhkaus kohdistui. Kiviniityn koulussa Kokkolassa on varauduttu siihen, että asian julkitulo herättää huolta oppilaissa ja henkilökunnassa. Siksi koululaisille ja henkilökunnalle tarjotaan nyt keskusteluapua.

Oppilaat voivat olla yhteydessä koulupsykologiin, koulukuraattoriin ja kouluterveydenhoitajaan. Myös huoltajat voivat olla yhteydessä näihin tahoihin, jos kokevat, että oppilas tarvitsee apua. Virka-ajan ulkopuolella neuvotaan ottamaan yhteyttä alueen yhteispäivystykseen.

Koulutyö jatkuu kuitenkin normaalisti.

Poliisi salasi tietoja tutkinnallisista syistä

Kokkolan sivistysjohtaja Peter Johnson ja suomenkielisen lukiokoulutuksen johtava rehtori Markku Anttila kertovat, ettei kaupunki kommentoi tapausta – tiedottamisvastuu on syyttäjänvirastolla.

Tapauksen esitutkinnan teki Helsingin poliisi, joka oli tutkinnan aikana yhteydessä Kokkolan lukiokoulutuksen johtoon. Poliisi salasi asiaan liittyviä tietoja, muun muassa sen, mistä kaupungista ja koulusta oli kyse.

Koulu ei tiedottanut tapauksesta aiemmin, koska viranomaiset neuvoivat olemaan asiasta vaiti.

Kokkolan kaupunki (siirryt toiseen palveluun)kertoi perjantaina nettisivuillaan, että kaupungin kouluissa varaudutaan häiriötilanteisiin säännöllisesti.