Tynkkynen: Odotan oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan maahanmuuttokriittisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen.

politiikka
Sebastian Tynkkynen
Sebastian TynkkynenYle

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta syytteet saanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo odottavansa oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin.

Tynkkynen kiistää edelleen kaikki rikossyytteet ja näkee taistelevansa asiassa sananvapauden puolesta

– Lähden ihan hyvillä mielin tuohon ja kannan ne kaikki seuraukset, mitä siitä tulee, että suomalaisessa yhteiskunnassa yrittää raivata tilaa sananvapaudelle tilaa ongelmista puhumiselle, sanoo Tynkkynen.

Tynkkynen sanoo olevansa erittäin huolestunut Suomen sananvapauden tilasta. Hänen mukaansa maahanmuuttokriittisiä ja kansallismielisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen sekä ongelmien esiin nostamisesta että maahanmuuttoon ja islaminuskoon liittyvistä ratkaisuehdotuksista.

Tynkkysen mukaan samalla puututaan poliittiseen päätöksentekoon ja poliitikkojen vapauteen muuttaa yhteiskuntaa.

Perussuomalaisista poliitikoista ovat Tynkkysen lisäksi syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus