Hyppää sisältöön

Terrafamen kaivos sai jatkoajan – Sipilä: "Jatkon edellytykset aivan toisella tasolla"

Terrafamen kaivos Sotkamossa on saanut hallitukselta jatkoajan. Pääministeri Juha Sipilän mukaan kaivokselle olisi löytymässä myös uusi ulkopuolinen rahoittaja.

Terrafame Oy:n Talvivaaran kaivos. Kuva: Pasi Peiponen / Yle

Terrafamen kaivos Sotkamossa on saanut lisää armonaikaa maan hallitukselta. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt myöntää kaivokselle jatkoajan. Asiasta kertoi Yle Uutisille pääministeri Juha Sipilä.

– Jatkon edellytykset ovat aivan toisella tasolla kuin silloin, kun edellisen kerran asiaa käsiteltiin. Eli lähdemme nyt siitä, että yhtiön toiminnan jatkuminen on se ensisijainen vaihtoehto, Sipilä kommentoi.

Sipilän mukaan kaivokselle olisi löytymässä myös uusi ulkopuolinen rahoittaja. Tällä hetkellä Terrafamen kaivos on puhtaasti valtion omistuksessa. Terrafame jatkaa Sotkamossa kaivostoimintaa, jonka se osti konkurssiiin menneeltä Talvivaara Sotkamo Oy:ltä. Emoyhtiö pörssiyhtiö Talvivaara on yrityssaneerauksessa.

– Kaivoksen jatkuminen on kääntynyt nyt ensisijaiseksi vaihtoehdoksi, kun se vielä kesällä oli toissijainen vaihtoehto ja sulkeminen ensisijainen, Sipilä sanoo.

Asiasta pidetään tänään tiedotustilaisuus kello 15.15 Yle näyttää tilaisuuden suorana Yle Areenassa.

Korjaus 11.11.2016 klo 13.50: Tarkennettu, että Terrafame osti kaivosoikeudet Talvivaara Sotkamo Oy:ltä.

.
.