1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

H-hetki lähellä: Tiistaina avattava Rantatunneli mullistaa liikennettä Tampereella

Uuden ajoreitin aiheuttamat liikennejärjestelyt hahmottuvat Liikenneviraston mukaan parhaiten opasteita seuraamalla. Katso videolta, kuinka alueella liikutaan.

liikenne
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampereen Rantatunneli muuttaa ajoreittejä
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampereen Rantatunneli muuttaa ajoreittejä

Autoilijoilla on uutta opittavaa, kun Rantatunneli otetaan Tampereella käyttöön ensi viikolla. Rantatunnelin avautuu tiistaina aamulla eikä työmatka enää koskaan ole entinen.

Perjantaina Tampereella julkistettiin uuden ajoreitin aiheuttamia liikennejärjestelyjä, jotka liikenneviraston mukaan hahmottuvat parhaiten opasteita seuraamalla. Virasto julkaisi myös ohjeita siitä, miten tunnelissa ajetaan turvallisesti.

Kuinka sitten ajetaan jatkossa keskustaan tai miten pääsee vaikkapa Särkänniemeen, sitä ihmetellään vielä monessa autossa. Projektipäällikkö Mauri Mäkiaho Liikennevirastosta selvittää, että esimerkiksi idän suunnalta tultaessa huvipuistoon pääsee tunnelin kautta.

– Toimiva reitti on, että ajaa tunnelin läpi länttä kohti, ja sitten Santalahdessa tunnelin länsipäässä nousee ramppia pitkin katuverkolle. Se on ehkä nopein reitti.

Tampereen kaupungin tekemä kartta suositelluista reiteistä
Tampereen Rantatunnelin avautumisen myötä Paasikiven-Kekkosentie suljetaan Naistenlahden ja Mustanlahden väliseltä matkalta. Rannan uusia tieyhteyksiä aletaan nyt rakentaa ja tämä mutkistaa kulkemista Tampereen keskustaan.Tampereen kaupunki
Lue seuraavaksi