Venäläisdiplomaatti myönsi yhteydenpidon Trumpin kampanjaväkeen

Trumpin puhemies on kiistänyt, että Trumpin vaalikampanjaan osallistuneet olisivat olleet yhteyksissä Venäjän edustajiin.

Ulkomaat
Donald Trump
Donald TrumpMichael Reynolds / EPA

Venäjän varaulkoministeri Sergei Riabkov on vahvistanut, että Venäjä on ollut yhteyksissä presidentiksi valitun Donald Trumpin kampanjaväkeen.

Riabkov on vahvistanut yhteydenpidon uutistoimisto Interfaxin haastattelussa, kirjoittavat sanomalehdet New York Times (siirryt toiseen palveluun) ja Washington Post (siirryt toiseen palveluun).

Venäjän ulkoministeriö on jo oikonut Riabkovin lausuntoa korostamalla, että Venäjä on ollut yhteyksissä Trumpia tukeviin amerikkalaispoliitikkoihin ja muihin Trumpin tukijoihin. Venäjän mukaan yhteydenpito hoidettiin Venäjän Washingtonin-suurlähetystön välityksellä, jotta Venäjä saisi paremman käsityksen Trumpin Venäjään liittyvistä näkemyksistä.

Trumpin tiedottaja on kiistänyt, että Trumpin kampanjaväki olisi ollut yhteyksissä Venäjän hallinnon edustajiin presidentinvaalikampanjan aikana.

Presidenttiehdokkaiden yhteydenpidossa ulkomaiden johtajiin tai hallintoihin ei ole mitään poikkeuksellista. Venäjän virkamiesten yhteydenpito kampanjakoneistoon Yhdysvalloissa on kuitenkin herkkä aihe, koska Venäjää on syytetty yrityksistä vaikuttaa vaaleihin.

Lokakuussa Yhdysvallat syytti Venäjää demokraattien puoluejohdon sähköpostien hakkeroinnista ja sähköpostien saattamisesta julkisuuteen. Venäjä on kiistänyt väitteet. Liittovaltion poliisi FBI ei tutkimuksissaan saanut näyttöä Venäjän osallisuudesta sähköpostien hakkerointiin.

Presidentinvaalikampanjan aikana Donald Trumpia on hiillostettu hänen yhteyksistään Venäjälle. Lisäksi useilla Trumpin läheisillä avustajilla on hyvät suhteet Venäjälle.