Rovaniemelle 700 000 euroa luontobrändin kehittämiseen

Kaksivuotisessa LuontoRovaniemi -hankkeessa kehitetään digitaalisia luonto-opasteita ja sähköinen karttasarja. EU-tuella ostetaan myös panoraamakamera, joka välittää maailmalle kuvaa jokimaisemasta, vaaroista ja keskiyön auringosta.

Rovaniemi
Rovaniemi toivoo seudun luonnon houkuttelevan matkailijoita myös kesällä.
Rovaniemen kaupunki

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä 714 000 euron tuki tulee Euroopan aluekehitysrahastosta. Marraskuun alussa alkaneen kaksivuotisen hankkeen tavoite on kehittää Rovaniemen seudun luontomatkailulle brändi, joka houkuttelee turisteja talvisesongin ulkopuolella. Pilottialueina toimii Napapiirin retkeilyalue sekä Joulupukin Pajakylän alue.

Rovaniemen maaseutupäällikkö Anne Nuutinen kertoo, että retkeilyalueella testataan mobiilisovellusta, joka kertoo kulkijalle, mihin missäkin kohdassa kannattaa kiinnittää huomiota. Suosituimpien retkeilyreittien lähtöpisteisiin rakennetaan sähköiset opastustaulut. EU-tuella ostetaan myös panoraamakamera, jolla lähetetään netin kautta kuvaa maailmalle vuoden ja vuorokauden ympäri.

– Nyt kameralle haetaan hyvää sijoituspaikkaa. Unelmoimme siitä, että saisimme sen jokien risteyskohtaan niin että takana näkyisi kaupungin silhuetti ja myös vaaramaisema, Nuutinen hahmottelee. Kamera välittäisi kesällä kuvaa keskiyön auringosta ja talvi-iltoina maailmalla saataisiin kenties ihailla napapiirin revontulia.

Tärkein tavoite on lisätä Rovaniemen seudun kesämatkailua. Talvella majoitusliikkeet ovat revetä liitoksistaan, mutta kesällä tilaa riittää. Kesämatkailun vauhdittaminen on Lapin matkailuyrittäjien kestotavoite.

LuontoRovaniemi -hankkeessa on Rovaniemen kaupungin lisäksi mukana Lapin ammattikorkeakoulu ja Metsähallituksen Lapin luontopalvelut.