Lappeenrantalaisyritys sai ison aurinkovoimalatilauksen – paneeli tulossa myös Finlandia-talon katolle

Lappeenrantalainen GreenEnergy Finland oy valmistaa 82 aurinkovoimalaa Suomen suurimmassa yhteishankintatilauksessa. Tilaajina on suuria kaupunkeja, kuten Helsinki, Tampere ja Oulu.

aurinkovoimalat
Helenin aurinkovoimala Helsingin Kivikossa.
GreenEnergy Finland toimitti Helsingin Kivikkoon Helen oy:lle lähes 3000 aurinkopaneelia vuonna 2015. Paneeleilla peitettiin lähes hehtaarin kokoinen ala hiihtohallin katolla.GreenEnergy Finland oy

Lappeenrantalainen GreenEnergy Finland voitti 82 aurinkovoimalan tarjouskilpailun. Voimaloita asennetaan suomalaisten kuntien julkisiin rakennuksiin, kuten koulujen, päiväkotien ja kaupungintalojen katoille. Helsingissä paneelit asennetaan muun muassa Finlandia-talon katolle.

82 aurinkovoimalan toimitus ja asentaminen on lappeenrantalaisyritykselle merkittävä asia.

– Puitesopimus kattaa vielä neljä seuraavaa vuotta, ja voimalamäärä voi moninkertaistua tuona aikana. Tulemme tarvitsemaan lisää työntekijöitä, sanoo tuotejohtaja Mikko Pääkkönen.

Aurinkovoimalan paneelit.
Helenin aurinkovoimalan paneelikenttää Helsingin Kivikossa. GreenEnergy Finland toimitti voimalan laitteiston.Helen Oy

Vuonna 2010 perustettu GreenEnergy Finland työllistää nyt noin 30 henkeä.

Tilattujen voimaloiden asennukset tehdään ensi kesään mennessä. Nyt tilattujen voimaloiden yhteenlaskettu paneeliteho on 1,2 MWp, kun koko Suomen aurinkovoimakapasitetti on noin 30 MWp.

Hankinta on mahdollista maksaa kuukausierissä

Yhteistilauksessa on hyvin erikokoisia aurinkovoimaloita. Tuotejohtaja Mikko Pääkkösen mukaan yksi voimala maksaa keskimäärin joitakin kymmeniätuhansia euroja.

Kuntien ei tarvitse tehdä kertoinvestointia aurinkovoimalaan, vaan ne voivat rahoittaa voimalan kuukausiveloituksella. Kuukausiveloitusmallissa laitteet ja niiden toiminta ovat laitetoimittajan vastuulla 12 vuoden takaisinmaksun ajan.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että suurin osa tilaajista ottaa voimalan kuukausiveloituksena, sanoo GreenEnergy Finlandin tuotejohtaja Mikko Pääkkönen.