Intrum Justitian ja Lindorffin yhdistymisen vaikutuksia Suomeen liian aikaista arvioida

Suomen kaksi suurinta perintäyritystä yhdistyy, kun niiden emoyhtiöt lyövät hynttyyt yhteen. Luotonhallinnan yritykset ovat viime aikoina laajentuneet voimakkaasti perintätoimintaa laajemmalle.

Perintätoimistot ja luottotietopalvelu
Kuvakaappaukset Lindorffin ja Intrum Justitian nettisivuilta.
Kuvakaappaukset Lindorffin ja Intrum Justitian nettisivuilta. Yle Uutisgrafiikka

Perinnän ja luotonhallinnan yritysten Intrum Justitian ja Lindorffin yhdistymisen vaikutuksia Suomen toimintoihin on vielä liian aikaista arvioida, toteavat yhtiöiden Suomen toimitusjohtajat. Intrum Justitia ja Lindorff ovat Suomen suurimmat perintäalan yritykset. Uudesta yrityksestä tulee suurin myös Euroopan tasolla.

Intrum Justitia ja Lindorff työllistävät yhteensä noin 900 ihmistä Suomessa. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin 150 miljoonaa euroa.

– Vielä on liian aikaista lähteä maakohtaisesti arvioimaan yhdistymisen vaikutuksia, Lindorffin toimitusjohtaja Tuija Keronen sanoo.

Sen sijaan koko yrityksen tasolla Keronen uskoo yhdistymisen mahdollistavan kattavamman palvelutarjonnan ja uusia investointeja palvelukehitykseen, innovaatioihin ja digitalisaatioon.

Intrum Justitian toimitusjohtaja Tommi Sova on samaa mieltä.

– Kaksi alan edelläkävijää pystyy yhdessä investoimaan enemmän teknologiaan ja digitaalisuuteen ja se luo lisäarvoa kaikille, Sova kertoo.

Kumpikin yritys on hakenut jo jonkin aikaa kasvua suhdanneherkän perintätoiminnan ulkopuolelta. Sovan mukaan perintätoimeksiantojen määrä on ollut laskusta viime vuoden kesästä lähtien.

– Toki vielä ollaan muutostilassa ja volyymit voivat kääntyä toiseenkin suuntaan, Sova muistuttaa.

Sekä Intrum Justitia että Lindorff ovat hakeneet kasvua etenkin laskutuksen puolelta. Lindorff on keskittänyt voimiaan myös verkkokauppojen lasku- ja erämaksupalveluihin, Intrum Justitia puolestaan reskontraan. Kummankin yrityksen kivijalka on kuitenkin perintätoiminnassa, toimitusjohtajat vakuuttavat.