Kuka heistä on Saara Aallon pahin kilpailija? Tällainen on X Factorin kuuden kärki

Britannian X Factorissa on jäljellä enää kuusi kilpailijaa. Saara Aallolla on vastassaan muun muassa yleisön kultapoika ja keski-ikäinen huumoriräppäri.

Honey G., Saara Aalto, Ryan Lawrie ja Matt Terry ovat kaikki edelleen mukana Britannian X Factor -kilpailussa. Kuva: AOP

Saara Aalto pääsi eilen Britannian X Factorissa jatkoon suoraan yleisöäänillä. Myös tuomarit kehuivat vuolaasti Aallon esittämää versiota vuoden 1979 diskoklassikosta, Donna Summerin ja Barbara Streisandin duetosta No More Tears (Enough is Enough).

Aallon lisäksi kilpailussa on mukana enää viisi laulajaa tai lauluyhtyettä.  Kun Yle vieraili aikaisemmin tässä kuussa Lontoossa X Factorin kulisseissa, Saara Aalto ei halunnut veikata, kuka jäljellä olevista kilpailijoista on hänelle pahin uhka.

– Minulla on oma tyyli enkä vertaa itseäni muihin. Täällä ei ole ketään minunlaistani – eikä ole kuulemma ikinä ollutkaan tämän kisan historiassa, Aalto kommentoi Ylelle Lontoossa.

– Tuntuu, ettemme me oikeastaan edes kilpaile täällä toisiamme vastaan. Tänä vuonna kaikki ovat tässä kilpailussa tosi erilaisia ja kaikilla on omat faninsa.

Vain yksi voi kuitenkin voittaa kisan. Millaiset viisi kilpailijaa Aallolla on vastassaan?

Matt Terry

Kilpailun ennakkosuosikki on 23-vuotias Matt Terry. Kuva: AOP

Matt Terry on 23-vuotias lontoolainen tarjoilija ja laulaja-lauluntekijä, jota on veikattu useissa tilastoissa ja lehtijutuissa koko kilpailun voittajaksi.

Terry on päässyt kilpailun kaikista vaiheista suoraan jatkoon joutumatta kertaakaan pudotusuhan alle, ja tuomarit ovat hehkuttaneet häntä karismaattiseksi esiintyjäksi ja taitavaksi laulajaksi.

Myös Terryn tarina saattaa vedota äänestäjiin: hän kertoi heti koelauluissa kärsivänsä sydänsuruista tultuaan juuri tyttöystävänsä jättämäksi.

5 After Midnight

Poikabändi 5 After Midnight sai viimeksi yleisöltä valtavat aplodit. Kuva: Syco / Thames / Dymond / AOP

Kieran Alleynen, Jordan Leen ja Nathan Lewisin muodostama  trio on ainoa kilpailussa yhä mukana oleva lauluyhtye. Yhtyeen vahvuus on se, että sen kaikki jäsenet osaavat sekä laulaa, esiintyä että tanssia. Lauantain suorassa lähetyksessä yhtye sai liveyleisöltä ylivoimaisesti kovaäänisimmät aplodit.

Joukon selkein ammattilainen on 21-vuotias Kieran Alleyne, joka on jo esiintynyt kahdessa West Endin musikaalissa ja näytellyt CBBC -kanavan lastensarjassa.

Emily Middlemas

Emily Middlemasilta on kuultu lähinnä herkkiä balladeja. Kuva: Syco / Thames / Dymond / AOP

Skotlantilainen 18-vuotias Emily Middlemas on kerännyt tasaisesti yleisöääniä koko kilpailun ajan. Eilen hän oli kuitenkin kolmen vähiten ääniä saaneen esiintyjän joukossa. Sosiaalisen median perusteella yleisö alkaa kyllästyä kuulemaan Middlemasilta viikosta toiseen samanlaisia, hidastempoisia söpöilyballadeja. Myös tuomaristo sanoi haluavansa nähdä Middlemasista seuraavaksi vauhdikkaamman puolen.

Artistiprofiililtaan maanläheinen ja tyttömäinen Middlemas esiintyi koelauluissa akustisen kitaran kanssa, mutta kilpailun suorissa lähetyksissä hänen soittoaan ei ole enää kuultu.

Ryan Lawrie

Ryan Lawrien esitykset ovat olleet melko vaisuja. Kuva: Syco / Thames / Dymond / AOP

Kilpailun toinen skotti on 20-vuotias laulaja-lauluntekijä Ryan Lawrie, joka seurustelee Emily Middlemasin kanssa. Lawrien esitykset ovat olleet melko vaisuja ja hän on ollut jo useasti pudotusuhan alla. Yleisö on kuitenkin pelastanut Lawrien yhä uudelleen niin sanotulla lifeline-äänellä.

Brittimediassa arvellaan Lawrien vetoavan erityisesti teinityttöihin, jotka ovat yksi X Factorin merkittävimmistä kohdeyleisöistä ja aktiivisimmista äänestäjäryhmistä.

Honey G

Huumoriräppäri Honey G saattaa olla kilpailun musta hevonen. Kuva: AOP

Kilpailun musta hevonen saattaa olla 36-vuotias lontoolainen huumoriräppäri Honey G, joka kutsuu itseään "urbaaniksi taiteilijaksi" ja ilmoittanut olevansa "Britannian seuraava rap-sensaatio".

Keskustelupalstoilla ja muualla sosiaalisessa mediassa Honey G:tä inhotaan ja media kritisoi häntä. Esimerkiksi The Telegraph-lehti kirjoitti Honey G:n olevan X Factorin historian suurin vitsi (siirryt toiseen palveluun) ja että tuo vitsi on vanhentunut jo ajat sitten.

Brittiyleisö on kuitenkin äänestänyt Honey G:n kilpailussa jatkoon viikko toisensa jälkeen eikä räppäri ole ollut vielä kertaakaan vaarassa pudota kisasta.

Tällä viikolla X Factorin teemana on elokuvamusiikki. Kilpailijoille valitut kappaleet ilmoitetaan perjantaina, esitykset kuullaan lauantaina ja yleisöäänestyksen tulokset ilmoitetaan sunnuntaina.