Turun Kehittäjä -palkinnon pokannut telakkajohtaja kutsuu kaikki mukaan kehitystöihin

Turun Nuorkauppakamari jakoi tunnustuksen 69. kerran. Meyer Turku saa kiitosta työllistämisvaikutuksesta.

Turku
Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi ja Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.
Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi ja Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.Minna Rosvall / Yle

Turun Nuorkauppakamari on myöntänyt Meyerin Turun telakalle Turun Kehittäjä -palkinnon. Tunnustus annetaan vuosittain alueen yritykselle, yhteisölle tai henkilölle, jolla on ollut merkittävä positiivinen vaikutus Turun talousalueeseen.

Meyer työllistää noin 1 500 henkilöä Turun telakalla ja tuhansia henkilöitä alihankintayritysten kautta. Yhtiön toimitusjohtaja Jan Meyer pitää palkintoa kunnia-asiana.

– Pidän palkintoa suuressa arvossa, varsinkin, kun se on Turun Nuorkauppakamarilta ja mukana on nuoria yrittäjiä. Olemme ylpeitä voidessamme olla siinä mukana. Olemme jo aiemmin tehneet yhteistyötä Turun yrittäjien kanssa ja teemme sitä jatkossa yhä enemmän.

– Nyt meillä on mahtava mahdollisuus kasvattaa yritystämme. Kutsumme kaikkia mukaan yhteistyöhön tekemään laadukasta työtä ja kehittämään uutta, kertoo Jan Meyer.

Työllistämisen lisäksi muitakin vaikutuksia

Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi painottaa, että Turun telakan menestys vaikuttaa koko talousalueen elämään.

– Telakan työllistävät vaikutukset ovat totta kai merkittävät. Työllistävät vaikutukset näkyvät myös alihankintayrityksissä ja sitä kautta koko katukuvassa. Kun palvelujen käyttö lisääntyy, se tietää hyvää koko kaupungille, pohtii Knif-Kiviniemi.

Kutsumme kaikkia mukaan yhteistyöhön tekemään laadukasta työtä ja kehittämään uutta.

Jan Meyer

Turun Nuorkauppakamari perustelee palkinnon antamista telakkayhtiön vahvalla tilauskannalla. Toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo, että työntekijöistä on jopa pulaa.

– Meillä on työvoimapula, mutta olemme myös löytämässä hyviä työntekijöitä. Tarvitsemme 1 700–1 800 työntekijää. Työntekijöitä oli 1 300, kun aloitimme. Saamme palkattua noin 400 uutta työntekijää. Etsimme intohimoisia laivanrakentajia, kertoo Meyer.

Eläkeläisiä kutsuttu takaisin töihin

Turun telakalla työntekijöiden määrään vaikuttaa myös vanhimpien työntekijöiden eläköityminen. He ovat ammattilaisia, joita telakka tarvitsisi kipeästi. Uusien työntekijöiden kouluttaminen vie aina aikaa.

Toimitusjohtaja Jan Meyer vahvistaa Yle Turun saamat tiedot siitä, että kertaalleen eläköityneille on tarjottu työtä.

– Kyllä, tietyissä tapauksissa kyllä, vahvistaa Jan Meyer.