1. yle.fi
  2. Uutiset

100 päivää Lahden MM-kisoihin – kisajärjestelyt etenevät suunnitelmien mukaan

Lahden MM-kisojen valmistelut etenevät järjestäjien mukaan niin kuin pitää. Koko Suomi halutaan mukaan urheilujuhlaan.

Lahti
Lahden kauppatorin kisakello kertoo, että MM-kisoihin on sata päivää.
Lahden kauppatorin kisakello kertoo, että MM-kisoihin on sata päivää.Heikki Kiseleff / Yle

Lahden MM-kisojen valmistelu on hyvässä vauhdissa ja kisojen pääsihteeri Janne Leskinen suorastaan hehkuu tyytyväisyyttä.

Kaikki näyttää menevän nappiin, sillä esimerkiksi FIS:n lopputarkastus antoi järjestäjille puhtaat paperit, urheilukeskuksen muutostyöt ovat loppusuoralla ja valmistuvat kisoihin.

– Lipunmyyntikin etenee aikataulussa. Lippuja on tähän mennessä myyty 60 000. Hiihtostadionin pääkatsomo on myyty jo loppuun suosituimpina päivinä, iloitsee Leskinen.

Monta syytä juhlaan

Lahden kisat osuvat sopivasti Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen ja samalla rikotaan sellainenkin ennätys, että Lahti on ainoa paikkakunta, joka järjestää pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat seitsemännen kerran.

Nämä ovat tällaiset koko kansan kokoontumisajot.

Janne Leskinen

– Nämä ovat tällaiset koko kansan kokoontumisajot. Olemme ottaneet mukaan tämän juhlakisatematiikan, kun kerrankin on syytä juhlaan. Näytetään parasta mitä meillä on, kehottaa Leskinen.

Lahdella on jo vuosia ollut talviurheilukaupungin maine. Tämä kantaa Leskisen mukaan myös kaupallista hedelmää.

– Lahden legendaarinen maine tuntuu siivittävän lipunmyyntiä etenkin yrityspuolella, jossa olemme päässeet jo yli puoleen myyntitavoitteestamme.

Vapaaehtoisten suuri määrä yllätti

Lahdessa on pitkään oltu huolissaan siitä, että suurten tapahtumien järjestämisessä elintärkeä vapaaehtoisväki ikääntyy, eikä nuoria tahdota saada mukaan. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa.

Uusi sukupolvi on löytänyt Lahden kisat.

Janne Leskinen

– Tarvitsemme 2500–2700 vapaaehtoista ja haussa meille tuli yli 3000 hakemusta, kertoo Leskinen ja jatkaa:

– Uusi sukupolvi on löytänyt Lahden kisat, sillä joukossa on ilahduttavan paljon nuoria. Toivomme, että sama suuntaus näkyy myös tulevaisuuden tapahtumissa.

Yhteistyötä yli yhteiskuntarajojen

Lahden ensi vuoden MM-kisat rakennetaan järjestäjien mukaan vahvasti suomalaisin voimin ja rajoja rikkovan yhteistyön avulla.

– Kisat kokoavat saman katon alle hyvin erilaisia toimijoita, kuten PAMin, Autoliiton, Plan Suomen, Tangomarkkinat, VR:n ja Storaenson, kertoo Leskinen.

– Toivomme samalla, että pystymme tuomaan mukaan uusia toimintatapoja, jotka ulottuvat yksittäistä kisatapahtumaa pidemmälle ja näyttävät suuntaa kansainvälisestikin, esimerkiksi ympäristövastuun osalta.

Lue seuraavaksi