1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Aikakauslehtien viivästely harmittaa Rovaniemellä

Viikonlopun alla ilmestyviä ammattilehtiä ja kuvalehtiä on Rovaniemellä kolahdellut postilaatikoihin vasta seuraavalla viikolla eli monta päivää myöhässä. Ja näin on tapahtunut joillakin jakelualueilla useana viikkona. Postin mukaan jakelussa on ollut korkeintaan hetkellisiä paikallisia häiriöitä.

Kuva: Yle

Kokemusta lehtien myöhästelystä on muun muassa Rovaniemen Kolpeneenharjulla asuvalla Markus Lantolla. Eläkkeellä oleva pariskunta tilaa kahta kuvalehteä viikonloppujen iloksi. Toinen ilmestyy torstaina ja toinen perjantaina.  Postilaatikossa niitä ei kuitenkaan näy ajallaan.

– Nyt on yli kuukauden päivät ollut sellainen tilanne, että nuo viikonlopun lehdet eivät ole tulleet sillä viikolla vaan yleensä seuraavan viikon keskiviikkoon mennessä. Näin on käynyt kuukauden sisällä jo kolme kertaa, kertoo Markus Lantto.

– Hyvin usein on myös niin, että torstaina ilmestyvä lehti tuleekin perjantain kuvalehden kanssa samassa nipussa perjantaina.

Kauppojen myyntihyllyissä lehdet ovat olleet ajallaan.

Lantto ei ole ongelman kanssa yksin, vaan samanlaisia kokemuksia monelta muultakin jakelualueelta Rovaniemellä.

Esimerkiksi järjestölehtiä on nykyisin saanut harvoin laatikkoon sillä viikolla, kuin niitten luvattu ilmestymisaika on. Aikaisemmin ne olivat luettavissa myös Rovaniemellä julkaisupäivänä tai viimeistään seuraavana päivänä.

Posti: tiedossa vain hetkellisiä häiriöitä

Postilla on Lapin alueella joitakin paikkakuntia joissa on ollut jakeluhäiriöitä. Rovaniemellä ei Postin mukaan sellaisia ei kutienkaan ole ollut.

– Meillä ei Rovaniemellä, lukuun ottamatta tällaisia päivän mittaisia häiriöitä, ei ole kyllä tiedossa, että olisi ollut useamman päivän viiveitä. Tietenkin olisi hyvä tietää osoite, niin lähdettäisiin purkamaan tätä sieltä kautta, sanoo postin Pohjois-Suomen aluejohtaja Tomi Huhtala.

– Toki meillä on koko Postin näkökulmasta voinut olla jonkunlaisia viiveitä, että onko sellaisesta syystä mahdollisesti tämä viive tullut.

Postilla on posti.fi –nettisivusto, josta Huhtalan mukaan näkyy, jos jakelussa on isompia häiriöitä. Jos posti tuntuu tulevan myöhässä, siitä kannatta ilmoittaa asiakaspalveluun.