Kokemäen kaupunginhallitus ei suostu kannattamaan Risten koulun sulkemista

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Risten koulua ei suljeta.

Kokemäki
Kokemäki-kyltti
Yle

Kokemäen kaupunginhallitus ei suostu kannattamaan Risten koulun lakkauttamista.

Kaupunginhallitus torppasi jo taannoin koulun sulkemisen. Kaupunginjohtaja Reijo Siltala toi asian kuitenkin uudestaan kaupunginhallitukseen, sillä Kokemäen valtuusto on hyväksynyt säästöohjelman, jossa koulu suljettaisiin. Kaupunginvaltuuston on tehtävä uusi päätös, jos koulua ei suljeta.

Äänestyspäätös

Kaupunginjohtaja esitti, että kaupunginhallitus veisi valtuustolle lakkautusesityksen. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin äänin 5–4 esittää valtuustolle, että koulua ei suljeta.

Sulkemista kannattivat keskustan Juhani Seppälä ja Riikka Huhtanen, vasemmistoliiton Juhani Oksanen ja kokoomuksen Pilvi-Sisko Godin. Voittanutta esitystä eli Risten koulun jatkoa tukivat demarien Ari Prinkkala, Paula Puronummi ja Marjatta Sutinen, perussuomalaisten Mikko Laiho ja keskustan Pertti Teini.

Kaupunginvaltuusto joutuu nyt tekemään asiasta lopullisen päätöksen. Jos koulu suljetaan, se tapahtuu ensi syksynä.

Oppilasmäärä laskee

Risten koulussa on ennusteen mukaan vuonna 2019 alle 30 oppilasta ja vuoteen 2023 mennessä oppilasmäärä laskee entisestään. Lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirrettäisiin Tulkkilan kouluun.

Risten koulun vuosikustannukset ovat noin 250 000 euroa. Lakkautus toisi virkamiesten mukaan noin 100 000 euroa. Koulun säilyttämisen puolesta on jätetty adressi, jonka on allekirjoittanut 132 ihmistä.

Kokemäki on viime vuosina karsinut kouluverkkoaan. Viime lukuvuoden jälkeen lakkautettiin Peipohjan ja Korkeaojan koulut.