Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Niinistö: Hägglundin Ukraina-puheet "tulella leikkimistä"

Puolustusvoimien entinen komentaja ehdotti, että Trumpin vaalivoiton jälkeen Ukraina voitaisiin jakaa kahteen osaan.

Jussi Niinistö Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

BRYSSEL Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) arvioi, että puolustusvoimien entisen komentajan Ukraina-kommenteilla on vaara sekoittua maailmalla Suomen viralliseen kantaan.

Gustav Hägglund ehdotti Etelä-Saimaa-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump voisi tehdä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa sopimuksen, jolla Ukraina jaettaisiin kahtia. Maan itäosassa asuisivat venäläiset.

– Jaettaisiin vaan valtio kahtia ja sillä selvä, Hägglund sanoi Etelä-Saimaan mukaan.

– On parempi, että entinen komentaja sanoo sen kuin virassa oleva komentaja, jos nyt sananvapautta pitää harjoittaa, puolustusministeri Niinistö kommentoi Hägglundin lausuntoa Brysselissä.

Hänen mukaansa vaarana on kuitenkin se, että entisen komentajan lausunnot voivat lähteä ulkomailla leviämään Suomen virallisena kantana.

– On aina mahdollista, että uutinen vääntyy johonkin muotoon ja alkaa elää omaa elämäänsä. Siinä mielessä tässä hieman kyllä tulella leikitään, Niinistö sanoi.

Gustav Hägglund toimi puolustusvoimien komentajana 1994–2001, ja EU:n sotilaskomitean puheenjohtajana 2001–2004.

Juttua korjattu 14.11. klo 20.50: Hägglund sanoi Etelä-Saimaan haastattelussa, että Ukraina voitaisiin jakaa kahtia eikä että osa Ukrainaa luovutettaisiin Venäjälle, kuten tekstissä alun perin luki